27 Iunie 2013 publicat în Cultura 11 share-uri

Orasele au decazut intotdeauna, au fost abandonate din diverse motive si au ramas necunoscute istoriei timp de secole sau chiar mii de ani.

Oamenii au tendinta de a-si imagina trecutul ca fiind unul grandios, mai spectaculos decat prezentul, si de a crede ca anticii aveau cunostiinte pe care noi nu le putem atinge. Aceasta tendinta a fost hranita si de descoperirile arheologice ale unor orase importante de a caror existenta nici nu se stia.

Foto Machu Picchu, Peru_ Shutterstock

Dar orasele au decazut intotdeauna, au fost abandonate din diverse motive si au ramas necunoscute istoriei timp de secole sau chiar mii de ani.

10. Pavlopetri, Grecia

In orice discutie despre ”orase pierdute” va fi menționata, fara indoiala, si Atlantida. Nu avem insa dovezi concrete care sa susțina ideea ca Atlantida ar fi existat cu adevarat in afara alegoriei lui Platon. Exista insa alte orase care au avut soarta Atlantidei, asa cum ne-o prezinta filosoful grec, anume orase inghitite de ape. Pavlopetri era un oras din Grecia pre-clasica, fondat inca din Epoca Pietrei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Faptul ca orasul a ajuns sub ape a oferit arheologilor informații unice cu privire la viata in acele timpuri indeparate. Alte situri au fost parțial distruse de constructii ulterioare, dar Pavlopetri a ramas necontaminat.

Probabil ca orasul a disparut in urma cresterii nivelului apei si in urma surparilor de teren cauzate de cutremure.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri