Acesta este un tribut pe care il aducem Planetei Pamant, denumita stiintific Terra, o necunoscuta la fel de vasta ca intreg Universul.

17. Cel mai arid loc de pe Planeta este Desertul Atacama din Chile si Peru. In inima acestui desert nu au fost niciodata inregistrate ploi.

18. Primul om care a traversat desertul Antarcticii pentru a atinge Polul Sud a fost norvegianul Roland Amundesen impreuna cu Olav Bjaaland, Helmer Hanssen, Sverre Hassel si Oscar Wisting.

Miracolul aurorei polare

19. Aurora polara este probabil cel mai mirific fenomen natural de pe suprafata terestra. Aurora polara este un fenomen optic ce consta intr-o stralucire intensa observata pe cerul nocturn in regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar in câmpul magnetic terestru. Cand apare in emisfera nordica, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreala, termen folosit initial de Galileo Galilei, cu referire la zeita romana a zorilor, Aurora, si la titanul care reprezenta vanturile, Boreas.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe

Aurora polara - Wikimedia

Apare in mod normal in intervalele septembrie-octombrie si martie-aprilie. In emisfera sudica, fenomenul poarta numele de aurora australa, dupa James Cook, o referinta directa la faptul ca apare in sud.

Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat si pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte si Venus. Totodata, fenomenul este de origine naturala, desi poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare sau in laborator. (Wikipedia)

20. Alt Pamant? Cercetatorii spatiului au gasit date despre planete asemenatoare Pamantului ce se invart in jurul unor Stele indepartate. Una dintre acestea este Planeta Kepler 22-b care se invarte in jurul unei stele asemanatoare Soarelui. Daca una dintre aceste planete adaposteste viata, este totusi o intrebare inca fara raspuns.

Vei adora instantaneu aceste modele de unghii: 20 de modele superbe de manichiură pentru Paște și primăvară Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient

Foto pag. 1: shutterstock_66714022; 05/16/2012

Foto pag. 2: shutterstock_24910738

Foto home page: shutterstock_17248561; 11/28/2008

Harta fizica a continentului Pangaea: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri