Acesta este un tribut pe care il aducem Planetei Pamant, denumita stiintific Terra, o necunoscuta la fel de vasta ca intreg Universul.

6. Cercetatorii cred ca in trecut, Pamantul a avut doi sateliti. O a doua luna se invartea in jurul Pamantului la 1,200 de km distanta, pana cand s-a produs o catastrofa - aceasta luna s-a izbit de cealalta luna. Aceasta ciocnire titanica poate explica de ce cele doua fete ale satelitului Pamantului sunt atat de diferite.

7. Ne invartim cu o viteza incredibil de mare. Poate ca tu simti ca esti in nemiscare, dar de fapt te misti. Foaaaarte rapid. In functie de locul unde esti pe glob, te poti invarti cu pana la 1000 de mile pe ora. Oamenii de la Ecuator se invart cel mai repede, in timp ce o persoana aflata chiar pe punctul Polului Nord sau Sud sta in perfecta nemiscare. (Imagineaza-ti o minge de baschet invartita pe deget).

8. Everestul este cel mai inalt punct de pe Pamant, cu o altitudine de 8848 m deasupra nivelului marii. In data de 8 mai 1978, alpinistii Reinhold Messner si Peter Habeler au devenit primii care au atins varful Everestului fara masca de oxigen.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Cel mai adanc punct de pe suprafata Pamantului...

9. Cel mai adanc punct al Pamantului se afla pe fundul oceanului si masoara 10, 916 metri. Este localizat in Groapa Marienelor, in Oceanul Pacific. Cel mai adanc punct de pe Pamant, care nu este acoperit de ocean masoara 2, 555 de metri sub nivelul marii si este localizat in Antarctica, sub tone si tone de gheata.

10. In Camerun si undeva la granita dintre Rwanda si Republica Democratica Congo se afla trei lacuri mortale care pot exploda oricand: Nyos, Monoun si Kivu. Toate sunt lacuri formate in cratere vulcanice. Magma din interiorul vulcanilor elibereaza dioxid de carbon in apa lacurilor, rezultand un strat bogat de dioxid de carbon pe fundul lacului care este eliminat prin intermediul unor explozii ce pot asfixia orice om aflat in preajma.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri