16 Aprilie 2012 publicat în Cultura 30 share-uri

Romania este invitata de onoare, anul acesta, la Salonul International de Carte de la Paris in 2013.

Romania va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre – Salonul International de Carte de la Paris. Decizia a fost anuntata miercuri, 11 aprilie 2012, de Sindicatul National al Editorilor (Syndicat national de l’édition) din Franta. Standul national al Romaniei la Salon du Livre este organizat, din 2009, de Institutul Cultural Roman.

Cea mai importanta manifestare a pietei editoriale din Franta, cu o medie de 180 000 vizitatori pe editie, Salon du Livre reuneste in fiecare an peste 1 000 de expozanti din 40 de tari, 30 000 de profesionisti ai pietei editoriale internationale si peste 2 000 de autori din toata lumea.

Creat in 1981, Salonul de la Paris va ajunge anul viitor la cea de-a XXXIII-a editie.

Literatura romana, onorata la Paris

Alegerea Romaniei ca tara invitata de onoare este o urmare fireasca a participarii tot mai consistente a ICR la prestigiosul salon: de la cresterea constanta a numarului de titluri traduse in franceza si disponibile la stand, la multiplicarea lansarilor de carte si organizarea unor evenimente de o inalta calitate intelectuala: colocviul „Cioran – le pessimisme jubilatoire“ organizat de ICR in 2011 a devenit in lumea literara si pentru presa franceza o referinta pentru tot ceea ce s-a scris ulterior cu ocazia centenarului nasterii filosofului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Participarea romaneasca la editia din acest an a Salon du Livre a mentinut acest standard: o masa rotunda, un concert si o expozitie au fost dedicate „vagabondajului literar“, pornind de la figura scriitorului Panait Istrati. Programul a mai cuprins lansari, prezentarea programelor ICR de finantare a traducerii si publicarii culturii romane scrise in strainatate, precum si o librarie de carte romaneasca. (Detalii: www.icr.ro/salon_du_livre_2012)

Prin statutul de tara invitata de onoare la Salon du Livre – editia 2013, Romania isi consolideaza pozitia ascendenta pe piata literara internationala.

Ascensiunea este confirmata de prezenta Romaniei ca tara invitata a Salonului International de Carte de la Torino, in luna mai a acestui an, precum si, in 2013, la Targul Bok & Bibliotek de la Göteborg, cel mai mare targ de carte din Scandinavia. Amintim ca, la patru ani de la prima participare la Targul International de Carte LIBER, cel mai amplu eveniment de gen din lumea hispanica, Romania a fost invitata de onoare a editiei LIBER 2011, desfasurata la Madrid.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

In 2012, Romania este, de asemenea, invitata de onoare al Targului International de carte de la Praga, unde va fi prezenta cu un stand organizat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National. La Paris, Torino, Göteborg si Barcelona/Madrid standurile nationale sunt organizate de Institutul Cultural Roman.

Cu sprijinul ICR, prin programele derulate de Centrul National al Cartii, au fost traduse si publicate pana acum in Franta 32 de titluri. Detalii: www.cennac.ro.

Acordarea statutului de tara invitata la editia din 2013 a prestigiosului eveniment editorial francez confirma rolul Romaniei de jucator cultural important pe piata internationala, rol dobandit cu deosebire in ultimii ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri