30 Ianuarie 2012 publicat în Cultura 1 share-uri

La inceput de an, Anca Poterasu Gallery le aduce pasionatilor de arta un nou eveniment neconventional: Expozitia Pitoresc, ce va fi gazduita de galerie in perioada 21 ianuarie – 2 martie. De aceasta data, galeria imbraca haine de cinema si prezinta invitatilor un vernisaj foto-video ce aduce in prim plan ideea de pitoresc.

Artistii care si-au dat mana pentru acest proiect sunt Irina Botea si Nicu Ilfoveanu. Colaborarea acestora este o premiera, mai ales pentru ca cei doi abordeaza tehnici si tematici diferite. Special pentru aceasta expozitie, spatiul galeriei va fi transformat intr-un mini cinematograf intim, personalizat.

Materialul a prins viata in timpul unei excursii a celor doi in cateva sate parasite din Apuseni. Desi plecasera de la ideea unei lucrari despre culegatorii de fructe, cei doi artisti si-au gasit inspiratia in persoana unui localnic – Nea Nelu (Ioana Parva, ghid turistic si scriitor pentru revista turistica Romania Pitoreasca), care i-a condus prin sate si le-a facut cunoscute povestile locului. Fragmente din aceasta excursie care relateaza in imagini povestea locurilor si a oamenilor, dar a mai ales a lui nea Nelu pot fi vazute in exclusivitate la Anca Poterasu Gallery. Documentarul exploreaza retorica turistica a Romaniei si infatiseaza sate parasite si peisaje post-industriale in muntii Apuseni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

“Incerc tot timpul sa-mi suprind vizitatorii cu ceva nou, inedit. De data aceasta o sa avem un altfel de vernisaj, nu cel clasic pe care il stim. O sa vedeti ca pana si spatiul este diferit. Imi place sa spun ca acest vernisaj va fi o imersiune intr-un spatiu atemporal. De fiecare data cand fac o expozitie ma simt norocoasa sa lucrez cu artisti foarte buni care lucreaza si transforma acest spatiu micut in expozitii memorabile, inedite, diferite.” – spune Anca Poterasu, manager si curator Anca Poterasu Gallery.

Vernisajul a avut loc sambata, 21 ianuarie, de la orele 18:00. Expozitia poate fi vizitata pana in data de 2 martie, la Anca Poterasu Gallery, pe strada Plantelor, nr. 56.

Anca Poterasu Gallery este o galerie de arta dedicata artei contemporane, ce isi propune sa sustina si sa promoveze initiativele artistice si proiectele curatorilor romani. Anca Poterasu Gallery sustine atat artistii consacrati, cat si tinerele talente, pe care isi propune sa le promoveze in afara spatiului romanesc.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Irina Botea (n. 1970) traieste si lucreaza la Chicago. Absolventa a School of Art Institute of Chigago, MFA in 2006 si a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, BFA in 2001, MFA in 2002. In ultimii 10 ani, Irina Botea utilizeaza diverse medii – video digital, film, instalatie video, performance, fotografie — pentru a inspecta dinamica mediului politico-social si potentialul de transformare a acestuia.


Nicu Ilfoveanu
(n. 1975) lucreaza in domeniul fotografiei, filmului si instalatiei. In 2000 a absolvit departamentul foto-video al Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, in prezent fiind asistent universitar in cadrul aceluiasi departament. Parte din stilul sau de lucru consista dintr-o selectie de box-camere- cutii mecanice ce nu se supun vointei si aparate care tradeaza in mod constant speranta fotografilor de a inregistra exact ceea ce vad . In film a construit conceptul de Stampare Metrica - un mod de a imprima imagini pe pelicula, tragand cu diferite frecvente de inregistrare si modeland astfel materialul intr-un ritm poetic.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri