1 Februarie 2012 publicat în Cultura 143 share-uri

Doina Pauleanu, critic de arta si in acelasi timp directoarea Muzeului de Arta din Constanta, semneaza ampla monografie a Cazinoului din Constanta, cladirea simbol a orasului, o istorie plina de farmec: 'Boema, loisir si patrimoniu European la Marea Neagra', pe care va invitam sa o descoperiti.

Boema, loisir si patrimoniu European la Marea Neagra

Faleza orasului Constanta este unul dintre cele mai magice locuri din Dobrogea. O stim cu totii, indragostitii de Marea Neagra. Am trait adesea, revederea cu marea cea draga pe faleza din apropierea portului. Locurile poarta cu ele istorii personale, istorii ale oamenilor, energia tuturor celor care

le-au vizitat.

Cazinoul constantean domina prin structura sa arhitecturala malul marii si de cate ori oare, nu ne-am asezat pe treptele sale, pentru a imortaliza momente.

Situata in apropierea orasului vechi, faleza constanteana este un loc plin de farmec atat pentru locuitorii orasului, cat si pentru turisti. De aceea, avem nevoie de povestea acestor locuri, avem nevoie sa le cunoastem adevarata valoare si sa ne extragem seva cunoasterii… iar cand plecam sa fim mai bogati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Nu cu foarte mult timp in urma, criticul de arta Doina Pauleanu, directoarea Muzeului de Arta din Constanta, a lansat o carte unica in Romania, monografia cladirii simbol a orasului – Cazinoul.

Cu ajutorul doamnei Doina Pauleanu, care a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu, va invitam sa facem o plimbare pe faleza Constantei, acum in iarna, cand privelistea marina este cu adevarat plina de farmec…

Garbo.ro: Ce importanta are cladirea Cazinoului pentru orasul Constanta?

Doina Pauleanu: Cazinoul este emblema Constantei, iar argumente pentru un asemenea statut privilegiat pot fi furnizate de:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri