Consumul de grasimi incetineste procesul de digestie si supraincarca functiile ficatului si pancreasului. Tocmai de aceea este recomandat sa avem o dieta saraca in grasimi. Intreg organismul se foloseste de grasimi precum de un combustibil necesar.
Consumul de grasimi incetineste procesul de digestie si supraincarca functiile ficatului si pancreasului. Tocmai de aceea este recomandat sa avem o dieta saraca in grasimi. Intreg organismul se foloseste de grasimi precum de un combustibil necesar.

Trebuie sa se tina cont de anumite necesitati si in acelasi timp sa nu se exagereze:

1.Sa se incerce consumarea de o cantitate cat mai mica de grasimi. Se stie ca un consum exagerat creste riscul aparitiei cancerului de san, de colon sau de prostata. Ai grija sa nu consumi mai mult de 300 de mg zilnic.

2.Cat mai putini acizi grasi saturati (acestia se gasesc in alimentatia de origine animala) existenti in alimentatia zilnica. Astfel se reduce riscul bolilor cardiovasculare.

3.Sa existe un consum minim de un alt tip de acizi grasi (cei care se gasesc in uleiurile facute din seminte, in peste sau in fructele uscate). De asemenea incearca inlocuirea uleiului de floarea soarelui cu cel de masline.

4. O dieta mai mult bazata pe fructe, cereale si legume te poate mentine la fel de sanatos. Nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la anumite obiceiuri ci doar sa le raresti pe cat posibil si in acelasi timp sa reduci si cantitatea consumata.

Colesterolul

Colesterolul este un tip de grasime care se gaseste in alimentele de provenienta animala.Este o grasime indispensabila insa daca nivelul acestuia este foarte ridicat exista un risc marede tromboza arteriala sau chiar infarct de miocard.
In topul alimentelor cel mai bogate in colesterol se afla: creierul, galbenusul de ou, ficatul si grasimile din carne.

Cum reducem colesterolul?

Mai putina carne. Reducerea treptata sau consumul de carne fara grasimi.

Consuma mai multe fibre vegetale. Despre vibrele vegetale poti citi mai mult in articolul: Fibrele alimentate pentru o silueta de nota 10

Nu depasi limita de 4 oua pe saptamana. Eventual evita galbenusul ( acesta este cel care contine cea mai mare cantitate de colesterol).

Dulciurile contin si ele o cantitate mare de colesterol. Cu cat mai putine, cu atat mai bine.

Mananca multe fructe zilnic.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri