26 Iunie 2009 publicat în Retete culinare 8 share-uri

Va propunem 5 retete speciale de salate bogate in fructe si legume specifice sezonului de vara. Salatele de cruditati sunt delicioase si se prepara rapid. Racoroase si usoare,sunt numai bune pentru a fi consumate in aceasta perioada calduroasa.

Salata festiva de citrice

Dificultate: redusa

Ingrediente:

* 3 fructe de grapefruit curatate,
* 3 portocale curatate,
* un varf lingurita sare,


* un castravete mediu, taiat marunt,
* seminte de floarea soarelui,
* 2 buc avocado, taiate felii,
* 2/3 cana otet,
* 1/3 cana zahar,
* o ceapa mica taiata inele

Mod de preparare:

Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca citricele, castravetele, ceapa, feliile de avocado. Peste sucul de la grapefruit si portocala se mai adauga suc de portocale, pana se face o cana. Acesta se amesteca bine cu otet, zahar, sare, un praf de piper. Se toarna peste fructe.

Se lasa la marinat in frigider 2-3 ore. Cand se serveste se adauga semintele de floarea soarelui.Se scot fructele din marinata. Se servesc pe un platou decorat cu frunze de salata, cu putin sos de marinata deasupra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)

Salata din piept de pui

Ingrediente:

-un piept mare de pui (cca.1kg )
-4 teline mari
-4 morcovi mijlocii
-4 castraveciori murati


-2 oua
-4 linguri smantana
-2 linguri mustar
-ulei
-sare
-piper alb
-zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Pieptul de pui impreuna cu telina si morcovii se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au racit, se taie cat mai marunt. Se adauga castraveciorii taiati marunt si se adauga sare si piper dupa gust.

Din galbenusuri, ulei si mustar se face maioneza iar la sfarsit aceasta se amesteca cu smantana si zeama de la lamaie. Maioneza se incorporeaza in amestecul de pui se pune pe un platou si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

O reteta propusa de: Aurelia Juganaru

Salata italienilor

Ingrediente:

* 400 g broccoli proaspat
* 200 g ciuperci
* 8 rosii mici
* 2 ardei grasi (rosu si verde)

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri