Formele de cozonac se ung cu putina margarina.Aluatul se imparte in doua parti egale. Se ia o parte si se intinde pe o foaie de nailon pe care se presara putina faina. Se formeaza din aceasta o forma de dreptunghi. Se intinde apoi in foaie subtire astfel incat sa aiba o latura exact cat lungimea formei de cozonac.

Va oferim cateva variante de retete de cozonaci.

Cozonac cu nuca I

Ingrediente

* 1 kg faina
* 100 g margarina
* 2 oua
* putina drojdie
* 2 linguri zahar
* nuca
* putin lapte

Mod de preparare:

Drojdia trebuie sa fie inmuiata in lapte, zahar si o lingura de faina. Din faina, un galbenus de ou, margarina, zahar si drojdie se face un aluat moale.
Se imparte in 4 bucati si se lasa deoparte pentru o jumatate de ora.

Se intind si se umplu cu o compozitie din nuca. Se lasa la rece acoperite cu un prosop pana a doua zi.
A doua zi se ung cu albusul batut spuma cu putin zahar.

Se pun in forme si se coc la cuptor.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca II

Ingrediente

Pentru aluat:

- ½ kg de faina
- 250 ml de smantana
- 100 g unt
- 8 galbenusuri
- 120 g zahar
- 40 g drojdie
- zahar vanilat
- sare (o jumatate de lingurita)

Compozitie:

-8 albusuri
-zahar vanilat
-300 g zahar
-350 g de nuci macinate
-putin rom

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Mod de preparare

Drojdia se freaca bine cu zaharul intr-un vas pana se lichefiaza. Se pune untul, galbenusurile, smantana, putina sare si faina. Initial aluatul se framanta cu o lingura apoi cu mana timp de 10 minute. Ar trebui sa-si dubleze volumul.

Formele de cozonac se ung cu putina margarina. Aluatul se imparte in doua parti egale. Se ia o parte si se intinde pe o foaie de nailon pe care se presara putina faina. Se formeaza din aceasta o forma de dreptunghi. Se intinde apoi in foaie subtire astfel incat sa aiba o latura exact cat lungimea formei de cozonac.

Albusurile trebuie sa fie batute in spuma tare. Se pune apoi zaharul si putin rom. Se amesteca in continuare pana se intareste din nou spuma. Se pune nuca macinata si se amesteca incet dar nu foarte mult. Jumatate din aceasta compozitie se pune pe foaia intinsa in prealabil si se niveleaza. Foaia se taie pe jumatate, pe latura mai lunga (aceasta are 60 de cm) si se ruleaza din locul unde s-a taiat spre margine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri