27 Iunie 2016 publicat în Consiliere 3 share-uri

Inteligenta emotionala: se refera la acea dimensiune a existentei pe care fiecare dintre noi trebuie sa o dezvoltam si sa o gestionam in mod adecvat. Este esential sa stii cum sa controlezi propriile emotii, sa asculti emotiile celuilalt, sa stii sa comunici si sa inspiri in jur un respect tacit din care la final, toti vom iesi invingatori.

Acest tip de inteligenta ar trebui introdusa chiar si in programa scolara, asa incat sa le dezvoltam copiilor de la cele mai mici varste aceste abilitati fundamentale pentru a avea o viata adulata echilibrata. Este modul cel mai potrivit de a se cunoaste pe ei insisi, de a se autocontrola, dar si pentru a se exprima, pentru a-si cunoaste propriile limite, si in acelasi timp, de a-i aseza in fata altora invatandu-i cum sa evite posibile manipulari viitoare.

Cum deja stiti, nu este cel mai inteligent cel care dispune de un I.Q. foarte ridicat sau cel care are un job mai bun si se dedica constant sa acumuleze „lucruri”. Adevarata inteligenta este cea asociata unei fericiri autentice, aceea care ne face sa fim orgoliosi de ceea ce suntem sau de ceea ce avem, chiar daca este mult prea putin. Atunci, de ce sa nu punem in practica aceste simple exercitii pentru a imbunatati inteligenta noasta emotiva?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Foto: Pixabay

Foto homepage: Pixabay

5 exercitii pentru a imbunatati inteligenta emotiva

1. Cunoasterea de sine

A ne cunoaste pe noi insine este o aventura care dureaza intreaga viata, care se realizeaza zi de zi adresandu-ne intrebari si punandu-ne mereu noi obiective. Acesta este un exercitiu de introspectie pe care este necesar sa il facem in fiecare dimineata. Intrebati-va la ce anume va asteptati de la ziua care incepe, dar de la ziua de maine?

Seara cand reveniti, analizati cum v-ati simtit pe timpul zilei. Ati reactionat asa cum ati sperat? V-ati exprimat in raport cu valorile voastre? Va puteti ajuta de clasica agenda pentru a va nota gandurile. Se vorbeste despre un simplu exercitiu, dar in aceslasi timp, extrem de util: adresati-va intrebari analizandu-va voi insiva!

2. Reglarea emotionala

Ganditi-va la emotiile voastre ca si cumar fi o balanata: nu are sens sa ajungeti la extreme, cu atat mai mult sa cadeti in drame, deoarece in timp, veti pierde intotdeauna. Nu va lasati manipulati, nu tineti seama de raspunsuri date cu ura sau cu furie. Ideal ar fi o strada de mijloc, incat sa nu depasiti limitele limitele emotiilor voastre.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Când notati ca va aflati pe punctul de „a ceda” sau de „a exploda”, incercati sa vizualizati o casa mica, linistita si spatioasa care sa fie palatul gandurilor voastre. Inainte de a actiona, rationalizati si analizati situatia. Numai dupa ce ati obtinut acel autoreglaj, luati o decizie. Inainte de toate insa, trebuie sa actionati numai dupa ce v-ati gandit la acea casa proprie care va daruieste atat de multa liniste.

Nimeni nu are control asupra vietii voastre precum voi insiva, sa nu uitati niciodata! Pentru acest motiv, nu trebuie sa permiteti sa fiti adusi pe teritorii straine in care puteti pierde calmul sau propria identitate. Lucrati in favoarea echilibrului vostru interior.

3. Empatia

Empatia e un concept caruia toti ii cunoastem valoarea. Din nefericire, nu o punem in practica atat cat ar trebui. Este mult mai usor sa ne asezam in locul acelor persoane care ne transmit sentimente pozitive. Ne identificam mai usor cu ele iar nivelul de intelegere si apropiere este mult mai intens.

A contat cine a zbierat mai tare adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Dar, daca intr-o zi am incerca sa ii intelegem pe cei care ne creeaza cele mai multe probleme? Ganditi-va la acel sef care va respecta prea putin; sau de acel coleg care vorbeste mereu urat la adresa celorlalti si cauta numai probleme. Incercati „sa va asezati in locul lor” si, probalil, veti descoperi ce se afla in spate: nesiguranta, autostima foarte scazuta... incercati, puteti invata cate ceva.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri