28 Ianuarie 2013 publicat în Consiliere 99 share-uri

Un partener de incredere intr-un hatis de nesiguranta, probleme si intrebari...

Counseling-ul este destinat sa activeze cat mai bine resursele clientului pentru a-i dezvolta propriul potential si de a-i stimula autonomia de a face alegeri in acord cu sine insusi si care sa il indrepte spre o schimbare menita a-i imbunatati calitatea vietii.

“Un counselor profesionist nu judeca, ci te insoteste in a-ti descoperi calea cea mai potrivita in a-ti rezolva problema care iti creeaza preocupari; nu da sfaturi ci te ajuta sa elaborezi starea dificila prin care treci; nu da solutii, ci te sustine sa faci alegeri eficiente pentru tine insuti.

Foto: Depositphotos

Te orienteaza spre un a fi-mult-mai-bine! <<Te motivez ca sa te motivezi!>> & <<Te ajut ca sa te ajuti!>>", ne explica Ana.

Conform Wikipedia, substantivul counseling deriva din verbul englez "to counsel", care provine la randul sau de la verbul latin consulo-ĕre ce se traduce prin „ a consola”, „a conforta”, "a veni in ajutor”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele A contat cine a zbierat mai tare Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Pentru a nu cadea in riscul traducerilor eronate si aproximative este de preferat respectarea formei originale din engleza americana counseling /counselor (respectiv, counselling/counsellor in engleza britanica), asa cum de altfel, s-a inamplat si in cazul termenului coaching/coach.

Despre Ana Olimpia

Activez ca Professional Counselor din 2006 si sunt membru asociat la Assocounseling Italia, iar ca stagiar m-am implicat in divese proiecte care aveau ca obiectiv o mai buna integrare a membrilor comunitatii romanesti in realitatea locala italiana si in proiecte care vizau combaterea si restrangerea fenomenului de prostitutie, de asemenea, in programe de reeducare a detinutilor. Am ales sa cunosc in mod direct aceste prea dure realitati inscriindu-ma in ceea ce in viata italiana este un fenomen extrem de des intalnit: voluntariatul.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Astfel, am experimentat in mod direct ce inseamna sa dedici in mod regulat din priceperea si capacitatile, din timpul tau si dese ori, chiar parte din ceea ce esti, acelora care au mult mai multe nevoi decat tine. Va pot asigura ca surprizele pozitive, chiar si in cele mai insolite cazuri, nu inarzie sa apara. Uneori, este suficient sa te opresti din ritmul tau frenetic si il asculti cu umilinta pe cel ce-ti cauta discret privirea dandu-i asigurarea ca esti... putin si pentru el!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri