Limbajul trupului la pisici este unul incarcat de semnificatii. Prin modul in care pisicile se misca sau miauna, ele doresc sa ne transmita ceva. In cele ce urmeaza, iti prezentam 10 gesturi ale pisicilor si semnificatiile lor.

La fel ca in cazul oamenilor, gesturile pisicilor au anumite semnificatii. Prin modul in care acestea se misca sau miauna, ele doresc sa ne transmita ceva. In cele ce urmeaza, iti prezentam 10 gesturi ale pisicilor si semnificatiile lor.

Limbajul trupului la pisici: gesturile pisicutelor si semnificatia acestora

1. Cand pisica ta are mustatile drepte, inseamna ca este curioasa sau fericita; in caz contrar, aceasta da semn de suparare sau ca este bolnava.

2. Modul in care o pisica isi tine urechile spune foarte multe despre starea sa de spirit. De exemplu, daca este speriata, aceasta isi pliaza urechile spre spate, in vreme ce, daca are urechile indreptate spre fata, inseamna ca este furioasa.

3. Unul dintre cele mai usor depistabile semne este cel care vizeaza somnolenta. La fel ca o persoana, pisica somnoroasa are ochii intredeschisi si casca foarte mult. O mare atentie i se va acorda, insa, in cazul in care aceasta stare este permanenta, putand fi vorba despre o infectie sau o boala.

4. Felul in care isi tine coada este o alta metoda dupa care iti poti da seama de ce isi doreste companionul tau. Daca aceasta isi tine coada dreapta, verticala, cu varful curbat, atunci ceva i-a captat atentia pisicii tale; poate fi vorba de mancare sau de jucaria preferata.

5. Coada infoiata denota faptul ca pisica ta este iritata si se afla in pozitia de aparare, in vreme ce coada lasata indica supunere si obedienta.

6. Daca micuta felina sta intinsa pe spate si cu picioarele larg deschise, inseamna ca are incredere in tine si se simte in siguranta. Acesta poate fi un semn ca vrea sa fie mangaiata pe burta.

7. Daca se incolaceste in jurul picioarelor tale, inseamna ca este prietenoasa si afectuoasa, iar atunci cand isi freaca de o persoana capul, isi marcheaza teritoriul, fiind un gest de tandrete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri