Daca iti doresti un dormitor armonios, ale carui efecte pozitive sa se resimta asupra vietii tale, atunci principiile Feng Shui sunt cele mai potrivite, pentru a le aplica in aceasta zona.

Daca iti doresti un dormitor

armonios, ale carui efecte pozitive sa se resimta asupra vietii tale, atunci principiile Feng Shui sunt cele mai potrivite, pentru a le aplica in aceasta zona. Spre deosebire de celelalte incaperi, principiile Feng Shui sunt mult mai stricte si mai variate, fiind vorba de un loc dedicat odihnei. In acelasi timp, se urmareste o mentinere a echilibrului energiilor, pentru a pastra armonia in cuplu. Culorile joaca un rol important in definirea unui spatiu si in perceperea lui, iar in Feng Shui, sunt cu atat mai mult mai importante, intrucat fiecare culoare in parte apartine unui anotimp, unuia din cele cinci elemente Feng Shui si poate fi activa sau pasiva, feminina sau masculina. In dormitor, pentru a avea un somn linistitor, se pot folosi doar cateva culori.

1.Roz

Rozul, obtinut din amestecul rosului cu alb, este indicat pentru dormitor, intrucat reduce dinamismul. Aceasta culoare este asociata cu armonia, buna dispozitie si intelegerea. Este o culoare calma, ce simbolizeaza romantismul, dragostea si sensibilitatea. De asemenea, rozul favorizeaza energiile pozitive si este culoarea fericirii.

2. Verde

Verdele simbolizeaza vindecarea, prosperitatea, pacea si intelegerea. Ajuta la alungarea stresului si a altor probleme emotionale si este o culoarea revigoranta, care are capacitatea de a crea senzatia de spatiu mare. Se poate folosi atat in dormitorul matrimonial, cat si in dormitorul copiilor. Aceasta culoare exprima vitalitatea, speranta si nu se recomanda utilizarea sa in living, unde exista multa energia Yang.

3. Lila

Lilaul se obtine din rosu si albastru; in cazul in care cantitatea de albastru este mai mare decat cea de rosu, violetul devine o culoare Yin, ce poate fi folosita in dormitor. Acesta este asociat cu prosperitatea si motivarea si ajuta la meditare. Reduce sensibilitatea la durere si este recomandabil pentru insanatosirea fizica si mentala.

4. Cremuri si bejuri

Nuantele de pamant pot fi folosite in dormitor, intrucat sunt culori calmante. Cremurile, bejurile si auriul sunt culori pozitive si exprima eleganta, bogatia si prosperitatea. Echilibreaza energiile din casa si atrag faima. Sunt nuante vesele, ce exprima fertilitatea si stimuleaza bucuria, creativitatea si norocul.

5. Alb

In arta Feng Shui, albul reprezinta echilibrul. Este o culoare activa, favorizeaza energia chi si poate fi folosita in intreaga locuinta, sugerand puritatea si atragand increderea si lumina. Sugereaza inocenta si spiritualitatea si stimuleaza creativitatea. Se recomanda utilizarea lui alaturi de culori calde.

Foto 1: Metal Design Furniture Ltd
Foto 2: Ivory Pearl Interiors


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri