Culorile, nuantele au foarte mare impact intr-o locuinta. Ele pot defini stilul unei amenajari si, in acelasi timp, personalitatea proprietarilor ei!
Culorile, nuantele au foarte mare impact intr-o locuinta. Ele pot defini stilul unei amenajari si, in acelasi timp, personalitatea proprietarilor ei!

Cum ne influenteaza insa acestea sentimentele si viata? Cat de bine stim sa alegem ceea ce ni se potriveste si ne avantajeaza?

Chiar daca v-ati hotarat deja in ce nuante veti zugravi peretii locuintei, sa vedem ce spun si principiile Feng Shui despre culori si personalitate!

Rosu, o culoare yang, denota emotii puternice, stimuland sexualitatea, activitatea, oferind energie si pasiune. Datorita acestor aspecte nu este indicat sa folositi aceasta nuanta in exces in nici o camera din locuinta. Daca va decorati dormitorul in rosu, nu veti reusi sa va odihniti, ba chiar veti avea senzatia de oboseala fizica si psihica chiar si dupa o noapte de somn. Pentru ca rosul stimuleaza pofta si energie, evitati sa va amenajati diningul sau bucataria in aceasta nuanta: riscati sa mancati mult si repede, avand apoi probleme digestive.

Rozul este recomandat pentru dormitoarele romantice deoarece exprima caldura si prietenie. Daca aveti insa un caracter foarte temperamental nu este indicat sa stati intr-o camera roz deoarece veti deveni foarte agitat.

Portocaliu este culoarea curajului, a sperantei, a prieteniei. Deoarece stimuleaza creativitate si buna dispozitie poate fi intalnita in orice incapere. In zonele de zi sau in camera copilului este ideala pentru zugravirea peretilor pentru ca ajuta la dezvoltarea intelectuala.

Galbenul, culoare calda si primitoare, iti da energie si buna dispozitie. Daca sunteti insa o persoana foarte activa si dinamica puteti avea problema decorandu-va peretii casei in galben. Este bine sa temperati sau sa echilibrati aceasta nuanta prin culori diferite, pale, linistitoare.

Albastrul denota liniste, creativitate, maturitate, adevar. Nu este indicat sa va decorati un dormitor in albastru si sa dormiti acolo deoarece veti risca sa deveniti persoane inchise, izolate. Puteti folosi nuanta in camerele de zi in combinatie cu alte culori.

Verdele este asociat cu dezvoltare, crestere, armonie, transformare. Are un efect terapeut pentru stres si agitatie zilnica. Deoarece nu stimuleaza creativitatea, daca stati prea mult timp intr-o incapere verde veti deveni foarte stresat si deprimat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri