Cum curatam mocheta si cum o intretinem pentru a ne bucura de ea cat mai mult timp?
Mocheta este o varianta foarte buna pentru acoperirea pardoselilor din camere. Calduroasa si cu modele diverse, aceasta poate fi amplasata cu mare succes in dormitoare, birouri, holuri si livinguri!
Cum curatam insa mocheta si cum o intretinem pentru a ne bucura de ea cat mai mult timp?
Iata cateva sfaturi utile:
- In primul rand aspirati mocheta cu un aspirator automat cu perie. Dati de mai multe ori intr-un singur loc pentru a fi siguri ca absorbiti toata mizeria si tot praful.
- Sacul aspiratorului nu trebuie sa fie plin cu praf si mizerie deoarece acesta nu va mai face fata. Este indicat, mai ales atunci cand avem si animale in casa (caini, pisici etc.) sa punem cateva bobite de naftalina in sacul aspiratorului. Veti omora toti microbii!
- Cand doriti sa mutati mobila nu trebuie sa o trageti pe pardoseala deoarece aveti sanse mari sa lasati urme. Ridicati-o si amplasati-o acolo unde doriti!
- Nu circulati cu picioarele goale pe mocheta. Stiu ca este placut sa simti direct puful si caldura acesteia insa picioarele lasa urme de grasime si pot pata mocheta in timp. Cel mai indicat este sa folositi o pereche de sosete sau papuci de casa foarte moi.
- In cazul in care mocheta ia foc de la o tigara scapata din greseala, presarati putin bicarbonat de sodiu pentru a stinge focul. Decupati apoi firele arse cu forfecuta si lipiti altele pe portiunea respectiva, achizitionate dintr-o margine mai putin vizibila.
- Inainte de a spala mocheta, curatati-o cu o perie curata si aspra. Aceasta va ridica perii oferind atat un aspect placut cat si o pregatire buna pentru spalare.
- Daca doriti sa folositi un anumit detergent pentru spalarea acesteia trebuie sa il testati inainte pe o portiune mai ascunsa. Nu se stie niciodata cum poate reactiona un anumit detergent.
- Puteti scoate petele de pe mocheta cu un amestec de apa si detergent de curatat geamuri sau cu un amestec de apa si detergent de vase. Important este ca, imediat dupa aparitia petei, sa turnati apa minerala. Gazul pe care il contine aceasta va dizolva mizeria iar dumneavoastra o veti curata mai usor.
Spor la treaba!

Sursa: Condo.ro
Vrei sa faci mici sau mari schimbari in casa? Inspira-te din galeria Condo sau citeste mai multe articole pe teme de design interior. Noi iti recomandam:
Decorati-va casa in functie de necesitati si dorinte!
Cum alegem mobilierul pentru casa?
Mobilier, decoratiuni si accesorii pentru living!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri