Invitati numerosi, festinuri culinare si procesele gastronomice tumultuoase atrag, indubitabil, dupa ele mici accidente, ce pot duce la deteriorarea mobilierului, accesoriilor decorative si chiar a hainelor.

In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva trucuri la care poti apela pentru a scapa de petele de mancare si nu numai.

1. Lumanarile constituie accesorii-vedeta, iar de multe ori, intr-o clipa de neatentie, acestea isi lasa amprenta asupra mobilierului tau. Petele de ceara se pot inlatura daca asezi peste ele un prosop de hartie, pe care il calci cu ajutorul fierului. Daca urma inca mai persista, incearca sa folosesti un produs pentru inderpartarea grasimii.

2. Suprafetele lipicioase cu care te-ai pricopsit in urma pregatirii mesei le poti curata cu ajutorul unei paste formate din detergent, o lingura de otet si una de bicarbonat de sodiu, in vreme ce grilajul gratarului il poti curata cu o compozitie formata din apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu.

3. Bulionul poate fi inlaturat cu usurinta daca aplici pe zona patata un amestec realizat dintr-o parte de glicerina si una de apa calda. Dupa o ora, spala suprafata respectiva cu putin detergent si apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!
4. Daca cei mici ti-au lasat mici amintiri pe pereti, poti scapa de urmele de creion frecandu-le cu o carpa umeda si putin bicarbonat sau cu un sapun incolor. De cele de cerneala, insa, poti scapa daca le razuiesti cu cateva felii de lamaie.

5. Vinul rosu poate provoca probleme serioase, daca nu este inlaturat la timp. Urmele lasate pe pereti se curata cu ajutorul unei carpe imbibate in inalbitor, in timp ce acelea formate pe textile se inlatura cu vin alb.

6. Pentru a scapa de ciocolata, va trebui, mai intai, sa inlaturi surplusul. Pata ramasa va fi curatata cu apa calda si sapun, urmand a fi clatita cu apa rece.

7. Cafeaua joaca un rol important in viata multor persoane. Urmele lasate de aceasta le poti inlatura cu apa rece si sapun, iar de cele depuse pe cesti poti scapa daca le umpli pe acestea din urma timp de o zi cu otet.

8. In cazul in care covorul tau s-a murdarit si nu stii cum sa ii redai stralucirea, poti apela la un amestec format din apa si o lingura de bicarbonat de sodiu sau la unul format din doua parti de apa calda si una de otet alb.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

9. Scapa de petele de suc de fructe cu putina zeama de lamaie si de cele d

e alcool cu o compozitie formata din 2 linguri de sare si 100 ml de apa; in acelasi timp, cele de bere se pot scoate daca folosesti alcool alb si apa sau o parte de otet de vin alb si 5 parti de apa calda. Daca fata de masa alba a ramas patata din cauza fructelor, o poti curata turnand putin lapte pe zona afectata si lasandu-l sa actioneze timp de o jumatate de ora.

10. Petele lasate de scrumul de tigara se curata cu apa si bicarbonat sau le poti inlatura cu o laveta pe care ai inmuiat-o in prealabil in otet alb.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri