Inlaturarea petelor formate pe mobilierul si peretii locuintei tale poate constitui o adevarata provocare, cu atat mai mult cu cat acestea sunt de diferite naturi. Iti prezentam 10 metode de a scapa de cele mai frecvente pete.

Inlaturarea petelor formate pe mobilierul si peretii locuintei tale poate constitui o adevarata provocare, cu atat mai mult cu cat acestea sunt de diferite naturi. Iti prezentam 10 metode de a scapa de cele mai frecvente pete.

1. Petele de cafea nu vor constitui o problema, daca apelezi la produsele aflate la indemana oricui. Cu putina apa rece si sapun, poti scapa de ele, iar in cazul in care canile tale au capatat, in timp, o culoare inchisa din cauza cafelei, umple-le timp de o zi cu otet si le vei putea curata a doua zi cu usurinta, recapatandu-le, astfel, culoarea initiala.

2. Berea, varsata pe suprafete deschise la culoare, nu numai ca lasa in urma sa un miros neplacut, ci si pete galbui. De acestea din urma poti scapa daca le freci cu o laveta imbibata intr-o solutie formata din alcool alb, de 70 de grade, si apa.

3. Vinul rosu este cel care lasa cele mai pregnante pete, iar trecerea timpului poate duce la instalarea definitiva a acestora. In cazul in care vinul a fost varsat pe o suprafata textila, petele formate se inlatura cu ajutorul vinului alb, iar daca a fost varsat pe pereti, urmele se curata cu o carpa imbibata in inalbitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

4. Daca cei mici au lasat pete de cerneala in urma lor, poti scapa de acestea cu usurinta frecandu-le cu felii de lamaie.

5. Pe de alta parte, urmele de creion de pe pereti se inlatura daca le stergi cu o laveta umeda si bicarbonat de sodiu.

6. In cazul in care peretii locuintei tale sunt decorati cu tapet lucios sau matasos, ii poti curata cu o solutie formata din otet alb, bicarbonat si apa.

7. Odata cu trecerea timpului, tacamurile tind sa isi schimbe culoarea. Pentru a le reda stralucirea, tot ce trebuie sa faci este sa le acoperi pret de cateva minute cu o pasta formata din sare si suc de lamaie, dupa care clateste-le cu apa fierbinte. In cazul in care acestea sunt realizate din argint, le poti curata cu un burete inmuiat in bicarbonat.

8. De petele care s-au format pe obiectele din portelan sau din ceramica poti scapa daca le freci cu un amestec alcatuit dintr-o parte de apa si trei de bicarbonat de sodiu.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

9. Petele de ulei sunt cele care ne pun in dificultate cel mai mult. Pentru a le inlatura, presara peste acestea putina faina, de preferat imediat dupa ce s-au format, lasa faina sa actioneze timp de 15 minute, dupa care freaca petele cu un detergent de vase.

10. Daca suprafetele din sticla sunt pline de grasime sau de vopsea, aplica putin otet pe geam. Dupa ce ai lasat otetul cateva minute, ca sa actioneze, sterge-l cu un burete.

Foto: Red Candy

Ana Marin

Sursa: Condo.ro, suplimentul Home-Deco de pe kudika.ro

Citeste si alte articole pe Condo.ro. Noi iti recomandam:

Cum alegi pilota potrivita?

16 piese de mobilier pentru dormitorul tau

Must-have: comodele


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri