In cazul in care piesa ta de mobilier a fost depozitata intr-o casa veche, intr-o mansarda sau chiar in subsol ori garaj, cu siguranta ai observat faptul ca aceasta a capatat mirosul specific acelui spatiu sau, mai mult, a format mucegai. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 solutii de indepartare a acestora.

Lemnul se afla in topul preferintelor noastre, atunci cand ne referim la amenajari. Desi are o durata de viata indelungata, unul din dezavantajele acestuia il constituie mirosul neplacut pe care il poate capata, in functie de spatiul in care a fost depozitat. Eliminarea acestor mirosuri constituie, de cele mai multe ori, o adevarata provocare si multe persoane sunt nevoite sa renunte la piesele de mobilier preferate.

Intrucat lemnul prezinta o consistenta poroasa, acesta preia, de multe ori, umezeala si mirosurile din mediul in care se afla. In cazul in care piesa ta de mobilier a fost depozitata intr-o casa veche, intr-o mansarda sau chiar in subsol ori garaj, cu siguranta ai observat faptul ca aceasta a capatat mirosul specific acelui spatiu sau, mai mult, a format mucegai. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 solutii de indepartare a acestora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

1. O prima metoda de a scapa de toate aceste neplaceri consta in mutarea piesei de mobilier intr-o incapere aerisita sau chiar intr-una in care exista si un aparat de aer conditionat, dar in care umiditatea este foarte scazuta. Astfel, foloseste un dezumidificator si inchide usa, iar in cateva zile diferenta ar trebui sa se faca simtita.

2. In cazul in care mirosul nu este foarte puternic si locuiesti la casa, poti scoate piesa de mobilier pe terasa, pentru a se usca sub razele directe ale soarelui. Cateva zile sunt suficiente pentru a obtine un rezultat pozitiv.

3. In foarte multe cazuri, cauza mirosurilor neplacute ale lemnului sunt microbii si bacteriile aflate in interiorul lemnului, lucru favorizat, in special, de pastrarea lemnului intr-un mediu cu o umiditate bogata, pentru o perioada lunga de timp. Pe piata sunt disponibile diferite produse, sub forma de detergent sau chiar de sapun, ce au rolul de a curata si a elimina bacteriile din interiorul lemnului.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

4. O alta modalitate de a scapa de mirosul neplacut este slefuirea articolului, pe care il vei lasa timp de cateva zile sa respire, pana sa il refinisezi. De asemenea, este recomandabil ca acesta sa fie lasat tot intr-o incapere aerisita, pentru a nu capata mirosuri noi. In momentul in care vei refinisa piesa de mobilier, este recomandabil sa aplici 2-3 straturi de bait, cu precizarea ca timpul dintre aplicarea straturilor sa fie suficient de mare, pentru a le lasa sa se usuce.

5. O alta metoda de a inlatura mirosurile neplacute consta in amplasarea in interiorul obiectului de mobilier unui odorizant sau a boabelor de cafea. De asemenea, otetul este cunoscut pentru calitatile sale impotriva bacteriilor si mirosurilor urate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri