Fiind acide, lamaile au proprietati antiseptice si antibacteriene, asadar utilizati-le pentru curatarea diferitelor obiecte sau suprafete. Tacamurile ce si-au schimbat culoarea cu trecerea timpului isi pot recupera stralucirea acoperindu-le pentru cateva minute cu o pasta din sare si suc de lamaie si clatindu-le cu apa fierbinte.

Vesela patata, mirosurile neplacute sau piesele de mobilier murdare ne pun in dificultate atunci cand vine vorba de curatanie. Pastrarea locuintei in buna sa ordine solicita mult efort si, cateodata, si o suma semnificativa de bani. Intrucat in ultima vreme produsele ecologice au inceput sa ia amploare, puteti apela la acestea si in ceea ce priveste curatenia.

Un produs natural cu numeroase intrebuintari si la indemana oricui este lamaia. Aceasta este cunoscuta pentru continutul ridicat de vitamina C si are proprietati antiseptice, antipiretice, antiinflamatorii si impotriva stresului. De asemenea, se recomanda utilizarea lamailor si in cazul reumatismului, ulcerului gastro-duodenal, varicelor si pentru pastrarea tonusului cardiac. Insa, pe langa atributiile medicinale si gastronomice, acestea sunt un ajutor de nadejde in pastrarea curateniei, dand rezultate exceptionale.

In primul rand, sunt cunoscute pentru mirosul lor parfumat, tocmai de aceea foarte multi detergenti sunt pe baza de lamaie. Astfel, datorita parfumului lor proaspat si revigorant, puteti folosi cojile pentru a scapa de mirosurile neplacute sau chiar de fumul produs de soba ori de semineu, aruncand cateva dintre acestea in foc. Totodata, atunci cand umidificatorul capata un miros straniu, puteti scapa de el, adaugand cateva lingurite de suc, in vreme ce tocatorul va fi curat si va mirosi frumos dupa ce il veti freca cu o jumatate de lamaie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Frigiderul, tinde adesea sa capete mirosuri urate, din cauza mancarurilor alterate, asadar, lasati cateva ore un burete inmuiat in suc de lamaie si veti scapa de ele. Mirosul scurgerilor poate fi reimprospatat turnand apa fierbinte cu lamaie, iar mirosul neplacut al otetului din diferite solutii de curatare poate fi neutralizat tot cu ajutorul acestor citrice.

Fiind acide, lamaile au proprietati antiseptice si antibacteriene, asadar utilizati-le pentru curatarea diferitelor obiecte sau suprafete. Tacamurile ce si-au schimbat culoarea cu trecerea timpului isi pot recupera stralucirea acoperindu-le pentru cateva minute cu o pasta din sare si suc de lamaie si clatindu-le cu apa fierbinte.

Vasele si tevile din cupru se pot curata frecandu-le cu o lamaie taiata, pe care ati presarat sare. Puteti scapa de petele de pe blatul din bucatarie turnand putin suc de lamaie peste ele si lasandu-l sa actioneze doar cateva minute, dupa care frecati cu bicarbonat de sodiu. Cerneala se inlatura tot cu ajutorul feliilor de lamaie, iar marmura se poate curata cu o jumatate de lamaie inmuiata in sare, insistand doar asupra petelor. Nu in ultimul rand, bumbacul alb isi poate recapata stralucirea turnand niste zeama de lamaie pe pete si lasandu-le sa se usuce la soare.

Foto: Chiot`s run

Un articol de Ana Marin

Sursa: Condo.ro.

Citeste si alte articole pe Condo. Noi iti recomandam urmatoarele:

Solutii de depozitare a obiectelor din baie

Cum se intretine parchetul?

Calitatile medicinale ale sofranului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri