Atunci când în casa noastră s-a creat un dezechilibru de natură energetică, se impune o amenajare corectă din punct de vedere feng shui a spaţiului în care locuim şi dormim.

Timpul

Timpul este un alt factor extrem de important în analiza feng shui a unei locuințe. “Trebuie să știm că qi-ul se află într-o continuă mișcare, direcția lui schimbându-se în timp. Fluctuațiile qi-ului sunt în cicluri de 20, 60 și 180 de ani și cunoașterea stelelor zburătoare ne pot ajuta în adaptarea formulelor aplicate în funcție de efectul pe care ni-l dorim. Întrucât forțele naturii sunt asociate cu timpul și spațiul, este nevoie ca direcțiile lor să fie măsurate cu o foarte mare precizie, pentru a determina influență acestora”, explică Georgiana Văsuian.

Câteva caracteristici ale Qi-ului:

  • Qi-ul tinde să se colecteze în spațiile deschise și permisive, spațiul din față ușii trebuie să fie fără înghesuială și luminos, fără prea mulți copaci pentru a se colecta Sheng Qi (energie benefica).
  • Qi-ul tinde să fie strâns și să prindă viteză în spațiile foarte stramte și de aceea holurile e bine să fie scurte, iar dacă sunt lungi atunci să fie largi pentru a permite qi-ului să se miște.
  • Într-o casă cu etaj qi-ul este întodeauna mai calm și mai pasiv decât qi-ul de la parter. De aceea este bine că dormitoarele și locurile de studiu să se afle la etaj pentru că la parter qi-ul este mai activ decât la etaj.
  • Qi-ul stagnează în încăperi neaerisite, așa că aerisiți frecvent camerele pentru a pătrunde aerul curat.

Foto homepage: Green Ray /Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri