In serile in care nu ai chef sa iesi in oras, cheama-ti prietenii acasa si testati toate retetele de cocktailuri care va trec prin cap. Va iesi o seara mai distractiva decat te-ai astepta.

Nu este greu sa iti faci propriul bar la tine acasa. Gaseste locul potrivit pentru a-l amplasa, ideal in apropierea bucatariei, si apoi gandeste-te cum il vei aproviziona, astfel incat sa poti prepara bauturile tale preferate. Barmanii profesionisti stiu care sunt primele reguli de care sa tii cont si care sunt trucurile care te ajuta sa iesi foarte ieftin:

Cum iti aprovizionezi barul fara sa cheltui o avere

Primul pas este sa stabilesti care sunt bauturile alcoolice pe care le folosesti cel mai des. Iti va fi de mare ajutor si sa ai la indemana retetele tale preferate de cocktailuri, pentru ca astfel iti ve da seama cel mai usor de ce ai nevoie. De asemenea, poti trece pe lista de cumparaturi si siropuri sau lichioruri mai rare, pe care nu le gasesti in toate magazinele. Asa nu va trebui sa iti restrangi prea mult lista de cocktailuri pe care le poti prepara. Sa iti aprovizionezi barul poate fi destul de costisitor, insa, daca alegi sa comanzi online, vei iesi cu mult mai ieftin. Noi am gasit aici niste bauturi alcoolice variate, la preturi semnificativ mai mici ca in hipermarketuri, asa ca poti arunca o privire sa vezi ce ti-ar mai lipsi din bar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

De ce ustenile ai nevoie pentru a prepara cele mai bune cocktailuri

Ustensilele de bar sunt indispensabile, daca vrei ca bauturile preparate sa iti iasa la fel de reusite precum cele facute de barmanii profesionisti. Acestea te ajuta sa masori simplu si rapid cantitatile, sa amesteci, sa strecori si sa decorezi perfect bauturile. Cel mai bine este sa iti iei un set complet de ustensile sau sa le cauti doar pe cele de care ai nevoie pentru a prepara acele cocktailuri pe care le faci cel mai des. Iata care sunt cele pe care trebuie obligatoriu sa le ai:

1. Un recipient pentru gheata si clesti pentru ca invitatii sa isi puna cuburile de gheata in pahare cat mai usor.

2. Un decantor - acest recipient este perfect pentru pastrarea vinului, pentru ca inlesneste procesul de oxidare si ajuta la indepartarea impuritatilor.

3. Un tirbuson si un deschizator de sticle.

4. Un shaker pentru cocktailuri si o strecuratoare.

5. O lingurita de amestecat.

6. Un pisator penntru a zdrobi frunze de menta sau coaja de lamaie.

7. Scobitori pentru cocktailuri, servetele, suporturi pentru pahare, paie si umbrelute pentru cocktailuri.

Ce tipuri de pahare nu trebuie sa iti lipseasca

Exista zeci de variante de pahare, pentru diferite tipuri de bauturi, insa poti incepe cu strictul necesar. Iata care sunt cele mai populare tipuri de pahare si cum le poti folosi:

  • Paharele Collins sunt folosite pentru a servi „long drinks”, precum Cuba Libre, Screwdriver sau Jack&Coke. Sunt ceva mai inguste si mai inalte decat paharele obisnuite si nici nu vei cheltui foarte mult pe un set de sase.
  • Paharele pentru Martini au o cupa triunghiulara si sunt ideale pentru a servi mixuri mai tari de bauturi. Martini, Daiquiri, Cosmopolitan sau Margarita sunt doar cateva dintre cocktaiurile pe care le poti servi in aceste pahare cu un aer sofisticat.
  • Paharele Highball sunt cele mai utilizate in baruri, sunt rezistente si sunt utile pentru servirea a numeroase bauturi alcoolice precum Long Island Ice Tea, Mojito sau Pina Colada.
  • Paharele clasice sunt folosite pentru a servi bauturi simple, cu gheata. Whisky on the rocks sau vodca sunt ideale pentru a fi preparate si servite in aceste pahare.
  • Paharele de vin le vei gasi in numeroase forme si marimi, unele pentru vin rosu, altele pentru servirea vinului alb. Un set va fi suficient pentru nevoile tale.
  • Paharele de sampanie sunt mai inguste, cu picior lung si au un aspect elegant. Le poti folosi la ocaziile speciale si nu ar trebui sa iti lipseasca din bar.

Daca tii cont de aceste sfaturi, vei avea un bar dotat cu tot ce iti trebuie, iar distractia poate sa inceapa. Noteaza-ti retetele de cocktailuri pe niste post-it-uri si lipeste-le deasupra bancului de lucru. Asa iti va fi cel mai usor sa urmaresti ingredientele si cantitatile de care ai nevoie si sa prepari bauturi ca o barmanita profesionista.


Sursa foto: Shutterstock/ Copyright: g-stockstudio


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri