Iata cateva principii de Feng Shui prin care poti crea o adevarata oaza de liniste in casa sa:

Casa trebuie sa fie locul unde ne regasim la finalul unei zile agitate, unde ne ralaxam in weekend si unde ne incarcam de energii pozitive. Uneori insa nu reusim sa ne gasim linistea nici chiar in acest spatiu, iar obiectele pe care le avem si locul in care le-am amplasat joaca un rol foarte important in ceea ce priveste energiile dintr-o locuinta. Chinezii stiu cel mai bine cum poti atrage energiile pozitive, iar noi am furat de la ei cateva secrete.

O redecorare generala dupa principiile Feng Shui presupune consultarea unui expert, care va masura cu o busola Lo-Pan fiecare arie din casa, a explicat maestrul Cristina Groza pentru jurnalistii de la Kudika, dar exista si lucruri pe care le poti face tu insati pentru a imbunatati energia din casa.

Iata cateva principii de Feng Shui prin care poti crea o adevarata oaza de liniste in casa sa.

1. Inlocuieste lucrurile vechi si inlatura dezordinea

Unele lucruri vechi din casa ta pot atrage energiile negative si ar trebui eliminate cat mai repede din apropierea ta. Fiecare dintre noi are in casa cel putin un lucru de care nu are nevoie, e vechi si nefunctional, insa continua sa ocupe loc in spatiul in care ar trebui sa domine relaxarea. Daca ai astfel de lucruri in casa, e cazul sa le arunci cat mai repede.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Dezordinea este si ea un inamic al energiei pozitive. Ai lucruri in casa care nu au un loc al lor si stau mereu fie pe masa, fie pe noptiera sau oriunde iti vine sa le lasi la momentul respectiv? Gaseste-le un loc potrivit. Dezordinea incetineste fluxurile de energii pozitive din casa.

Daca esti in proces de renovare, este si mai bine, pentru ca scapi si de lucrurile vechi si poti sa decorezi de la inceput avand in minte cat mai multe spatii de depozitare. Opteaza pentru forme rotunjite, precum au aceste obiecte de mobilier, stiut fiind faptul ca in Feng Shui colturile si muchiile ascutite distrug energiile pozitive.

2. Un somn cu adevarat odihnitor cu un pat corect amplasat in dormitor

Patul este locul in care ne reincarcam bateriile la finalul zilei, asa ca locul lui din camera este extrem de important. El ar trebui sa fie amplasat in asa numita pozitie „de putere”, adica un loc din care sa vezi usa, insa nu sub o fereastra. Nu este indicat sa depozitezi nimic sub pat, astfel incat sa nu blochezi circulatia energiilor pozitive.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

In dormitor nu ar trebui sa ai oglinzi, cu atat mai putin o oglinda indreptata spre pat. Ea atrage o a treia persoana in relatia de cuplu si poate aduce o despartire. Un alt lucru pe care nu ar trebui sa-l ai in dormitor este televizorul, insa daca il ai deja, iti recomandam sa-l acoperi cu panza atunci cand nu-l utilizezi, si in mod special noaptea.

Principiile Feng Shui au aplicabilitate si in ceea ce priveste dragostea, iar felul in care ne amplasam lucrurile in dormitor poate avea o influenta asupra acestui aspect din viata noastra, se arata intr-un articol de pe publicatia Huffington Post. Daca vrei sa atragi dragostea sau sa ai armonie in viata de cuplu, patul trebuie sa fie amplasat intr-un loc in care sa fie usor accesul de pe ambele parti.

3. Culoare si lumina



Culorile care domina in casa ta sunt foarte importante in ceea ce priveste energiile. Asta nu inseamna ca trebuie sa varuiesti peretii si sa schimbi culorile neaparat, ci doar sa amplasezi lucruri de o anumita culoare in puncte cheie din casa.
Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Spre exemplu, in centrul camerei, culoarea galbena te va ajuta sa iti mentii trupul si spiritul sanatoase. Poti alege un covor galben sau un obiect decorativ pentru masa din living. Obiectele verzi amplasate pe birou, sau in camera unde lucrezi de obicei, vor stimula creativitatea si prosperitatea. Bejul si alte culori pamantii sunt relaxante, asa ca ar trebui sa se regaseasca in dormitor.

Lumina este si ea un factor de luat in considerare daca vrei sa atragi energiile pozitive. Ferestrele mari, fara obstructii vor crea un mediu in care domina pacea si linistea. In locul unei singure lustre mari in centrul camerei, opteza si pentru surse de lumina adiacente, precum lampadare sau veioze, astfel incat lumina sa ajunga in toate colturile casei.

Daca ai indoieli in privinta amenajarii casei dupa principiile Feng-Shui, trebuie sa stii ca unii miliardari nu doar ca apeleaza la experti din domeniu, insa cumpara chiar proprietati si se muta in zone ale lumii care respecta cat mai mult aceste principii. Omul de afaceri Huang Xiangmo a ajuns in paginile ziarelor dupa ce a cheltuit 12 miliarde de dolari pe o casa in Sidney pentru ca zona era buna din punct de vedere Feng-Shui. Dupa ce a cumparat proprietatea, el l-a transportat cu avionul personal pe maestrul sau de Feng-Shui pentru a-i amenaja casa.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Tu ai respectat aceste principii in amenajarea casei? Ai simtit o imbunatatire?

Sursa foto: creativecommons.org, Hepta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri