Exista cateva mirosuri care te vor face sa fii zen si sa atingi starea de fericire suprema, insa trebuie sa stii sa le creezi.

Indiferent cat de preocupata esti de curatenie, constati, uneori, ca locuinta ta nu miroase asa cum ti-ai dori. Insa anumite parfumuri genereaza in creierul nostru o reactie chimica care ne ajuta sa ne relaxam, conform specialistului si directorului Fundatiei de Cercetare si Tratament pentru Mirosuri si Gusturi din SUA, Alan Hirsch, citat de cosmopolitan.com.

Exista cateva solutii foarte simple prin care iti poti transforma casa intr-un adevarat altar al pacii, al calmului si al bunei dispozitii.

Iata care sunt etapele prin care te vei inconjura de un evantai al mirosurilor imbietoare si relaxante:

Elimina mirosurile neplacute!

1. Elimina mirosurile care te deranjeaza

Eliminarea mirosurilor neplacute este vitala in incercarea noastra de a ne transforma locuintele in adevarate temple ale parfumurilor. Spre exemplu, atunci cand gatesti, mirosul de mancare se imprastie in toata casa si pare sa se imbibe in haine si in obiectele din interiorul locuintei, insa astfel de solutii dedicate bucatariei elimina cu maxima eficienta mirosurile neplacute.

2. Du gunoiul cat mai des

Nu lasa niciodata gunoiul sa se adune in recipientul in care il depozitezi si scapa de el in fiecare zi, de preferat in timpul serii. Gunoiul lasat prea mult timp in casa elimina mirosurile neplacute sau pur si simplu anuleaza efectul mirosurilor imbietoare cu care vrei sa te inconjori. Eliminarea gunoiului din casa reprezinta, de altfel, una dintre principalele solutii oferite de publicatia goodhousekeeping.com.

Parfumeaza-ti locuinta!

Iata care sunt principalele mirosuri care te ajuta sa te relaxezi si care iti vor transforma casa intr-un adevarat altar al pacii:

1. Pudra pentru copii

Pudra pentru copii te calmeaza, deoarece induce senzatia de nostalgie dupa clipele copilariei, cand ne simteam fericite si in siguranta.

2. Mirosul de vanilie

Mirosul de vanilie te relaxeaza si este atat de linistitor, incat te poate ajuta sa adormi mai repede si sa lupti foarte eficient cu tulburarile de somn.

3. Mirosul de lavanda

Un studiu publicat in International Journal of Neuroscience a demonstrat ca uleiul de lavanda influenteaza o anumita parte din creier responsabila cu aparitia starii de somnolenta.

4. Mirosul persoanei iubite

Fiecare persoana are mirosul sau specific, inclusiv iubitul tau, cu care te-ai obisnuit si pe care, dupa o anumita perioada de timp, nu il mai percepi in mod constient. Cu toate acestea, mirosul sau are darul de a te calma si de a te face sa te simti iubita fara sa constientizezi asta.

5. Mirosul de prajituri

Mirosul de prajituri ne face sa ne simtim in siguranta, deoarece il asociem cu perioada copilariei.

6. Mirosul de castraveti

Aroma castravetilor reduce anxietatea si induce starea de relaxare.

Foto: Creative Commons


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri