Atunci cand faci curatenie, pentru a-ti usura munca, este imperios sa ai la indemana toate ustensilele necesare. Iti prezentam care sunt materialele pe care specialistii ne recomanda sa le folosim si ce produse de curatenie poti utiliza, ca alternativa la cele de pe piata.

Atunci cand faci curatenie, pentru a-ti usura munca, este imperios sa ai la indemana toate ustensilele necesare. Iti prezentam care sunt materialele pe care specialistii ne recomanda sa le folosim si ce produse de curatenie poti utiliza, ca alternativa la cele de pe piata.

1. Set de prosoape din microfibra

Prosoapele din microfibra nu trebuie sa lipseasca din locuinta ta. Acestea te vor ajuta sa faci economii, spre deosebire de prosoapele din hartie, pe care, odata folosite, trebuie sa le arunci. Pentru a te bucura de ele cat mai mult timp, achizitioneaza unele de calitate. In general, poti sterge praful doar daca inmoi carpa in apa calda, nemaifiind nevoie sa folosesti si o solutie pentru praf. Nu spala niciodata carpele din microfibra cu balsam de rufe.

Foto:Shutterstock.com; set de prosoape microfibra

2. Mop din microfibra

Daca doresti sa economisesti si sa nu folosesti mopuri de unica folosinta, achizitioneaza unul din microfibra. De asemenea, il poti folosi pentru a sterge praful in colturile inalte si greu accesibile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Foto: Shutterstock.com; mop din microfibra

3. Carpa sintetica de piele de capra

Carpa sintetica de piele de capra iti va face viata mai usoara. Aceasta este absorbanta si perfecta pentru a sterge blaturile si piesele de mobilier. Mai mult, daca stergi canapeaua sau pardoseala cu ea, vei putea aduna parul de animale.

4. Matura cu fibre din nailon

Matura cu fibre din nailon te va ajuta, de multe ori, sa nu mai apelezi la aspirator. De asemenea, este indicata pentru a curata covoarele.

Foto: Shutterstock.com; aspirator

5. Aspirator

Aspiratorul nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta, insa, pentru a-ti usura cat mai mult munca, specialistii recomanda aspiratoarele de spate, portabile. Sunt usor de carat prin incapere si nu iti vor suprasolicita spatele.

Dupa ce te-ai asigurat ca ai achizitionat toate ustensilele de care ai nevoie pentru a face curatenie, este timpul sa treci la treaba, dar nu inainte de a avea si solutiile necesare. In cazul in care vrei sa faci economii, exista cateva trucuri la care poti apela, pentru a inlocui solutiile de curatenie chimice, pe care le gasim in magazine.

In locul odorizantelor disponibile in comert, ai putea sa folosesti uleiuri esentiale. De exemplu, fierbe in putina apa niste nucsoara, scortisoara sau vanilie si mirosul iti va imparfuma intreaga locuinta.

Pentru a nu mai folosi solutii de curatare pentru parchet, il poti sterge cu parti egale de apa si suc de lamaie.

O alternativa pentru solutiile speciale de curatare a bateriilor este sa inmoi o carpa din microfibra intr-o solutie formata din 3 parti de apa si una de otet alb; sterge suprafetele cu aceasta, dupa care foloseste un dezinfectant. Este o metoda usoara de a inlatura sapunul si mucegaiul.

In cazul in care, din diferite motive, nu mai vrei sa mai apelezi la produsele pentru suprafete din sticla, amesteca o parte de amoniac cu trei parti de apa si putin detergent de vase si vei obtine o solutie care nu numai ca da rezultate, dar este si mult mai ieftina.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Foto homepage: Shutterstock.com; ustensile de curatenie, curatenie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri