In cazul in care baia ta este mica si nu este nici luminata natural, exista cateva trucuri pentru a o face sa para mai mare si luminoasa.

Baia, din nefericire, este incaperea in care, in marea majoritate a cazurilor, ferestrele lipsesc, lucru care ne face sa ne simtim, de multi ori, ca intr-o cutie. Pentru a scapa de acest sentiment, exista cateva trucuri la care poti apela.

1. Albul, noua ta culoare preferata
Albul este

culoarea perfecta la care sa apelezi pentru a "deschide" o incapere, intrucat are cea mai mare capacitate de a reflecta lumina. Daca preferi ca peretii baii tale sa aiba, totusi, o culoare pastelata, adauga mobilier si accesorii albe - important este ca aceasta culoare sa fie dominanta.

2. Foloseste oglinzi si materiale lucioase
In cazul in care te numeri printre persoanele care detin o locuinta a carei bai nu are fereastra, foloseste materiale care sa creeze un spatiu uniform. Metalul lucios, oglinda, sticla si materialele transparente trebuie folosite cat mai mult, intrucat nu absorb lumina, ci, dimpotriva, o reflecta, adaugand, totodata, o nota dramatica baii tale.

3. Foloseste cat mai multe oglinzi
Oglinzile, pe langa faptul ca reflecta lumina, mai au capacitatea de a crea senzatia de marire a spatiului, daca le amplasezi in locul potrivit. De exemplu, o oglinda asezata aproape de nivelul pardoselii va crea senzatia de lungire a acesteia. Amplaseaza pe unul dintre pereti o oglinda supradimensionata, care iti va dubla vizual spatiul. Poti sa realizezi diferite compozitii din oglinzi de dimensiuni si/sau forme diferite. O alta metoda este sa lipesti o oglinda pe usa sau, de ce nu, sa plachezi exteriorul cazii cu oglinda.

4. Iluminatul face diferenta!
Lumina artificiala, provenita de la corpurile de iluminat de plafon confera lumina punctuala si, mai ales, verticala, care nu este cea mai buna alegere. Pentru a aduce stralucire in intreaga baie, pozitioneaza si niste aplice in dreptul oglinzii. In cazul in care, din diferite motive, nu poti face acest lucru, poti amplasa in fata oglinzii niste lampi suspendate, sub forma de becuri decorative, care nu vor conferi lumina punctuala.

Foto 1: Original Style via Pressloft
Foto 2:
The Winchester Tile Company via Pressloft
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri