Cine nu doreste sa se simta in largul lui in propria locuinta? Daca vrei sa realizezi o amenajare cat mai neoficiala, invata elementele de baza care te vor ajuta sa creezi o asemenea imagine.

Intr-un interior neoficial accentul e pus pe confort

Iti doresti o camera primitoare, calduroasa, confortabila si relaxanta? Cine nu doreste sa se simta in largul lui in propria locuinta? Daca vrei sa realizezi o amenajare cat mai neoficiala, invata elementele de baza care te vor ajuta sa creezi o asemenea imagine.

Pentru inceput, incaperile neoficiale prezinta detalii simple, materiale si accesorii texturate, linii orizontale linistitoare, tapiterii delicate, suprafete nu foarte lucioase si aranjamente ce evita o simetrie perfecta.

Detaliile sunt simple si elementele colturoase sau usor curbate.

O incapere amenajata intr-un stil neoficial este locul ideal pentru o nota de fantezie. Foloseste de exemplu, o casa veche pentru pasari sau un suport de lemn pentru lumanari cu rol de soclu pentru o lampa, genti vechi de voiaj stivuite ce vor capata o functie de masuta, sau o masa de calcat de dimensiuni joase in stil retro pentru a realiza o masuta de cafea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Amenajarea neoficiala poate fi integrata foarte usor in incaperile in stil rustic, frantuzesc sau retro.

Avand in vedere ca foarte multe persoane isi doresc o viata relaxata, multe dintre locuintele de azi sunt amenajate folosind elementele design-ului neoficial. Aceste elemente pot sa se furiseze in aproape orice camera si sa o transforme intr-un spatiu confortabil.

Inspira-te din urmatoarele sfaturi pentru a putea beneficia de imaginea relaxanta a unei incaperi amenajate intr-un mod neoficial:

* Mobilierul dintr-un interior neoficial este confortabil si delicat. Piesele de mobilier tapitat sunt de cele mai multe ori de dimensiuni mari si acoperite cu diverse materiale cu texturi.

* Multe din piesele de mobilier tapitat prezinta culori neutre, precum gri, bej, cafeniu sau un alb murdar, insa, se pot folosi si o serie de alte culori. Tonurile pastelate ofera senzatii pasnice sau, poti sa incerci si tonuri mai inchise, precum bleumarin, rosu-cafeniu, verde masliniu sau chiar si visiniu.

* Tesaturile mobilierului sau materialele pernelor decorative sunt de cele mai multe ori texturate si nu sunt stralucitoare. Texturile fibrelor naturale, precum bumbac, lana, panza, sunt tipice. Impletiturile fibrelor sintetice ofera si ele o imagine naturala si durabilitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri