Daca locuinta ta nu miroase asa cum iti doresti, iar odorizantele si spray-urile disponibile pe piata nu sunt pe placul tau sau ti se par prea scumpe, atunci iti recomandam sa apelezi la ingrediente naturale. Acestea nu numai ca iti vor parfuma caminul, dar sunt si sanatoase si la indemana oricui.

Daca locuinta ta nu miroase asa cum iti doresti, iar odorizantele si spray-urile disponibile pe piata nu sunt pe placul tau sau ti se par prea scumpe, atunci iti recomandam sa apelezi la ingrediente naturale. Acestea nu numai ca iti vor parfuma caminul, dar sunt si sanatoase si la indemana oricui.

Bete de scortisoara



Betele de scortisoara sunt unele dintre cele mai parfumate ingrediente. Daca doresti sa intensifici mirosul acestora, atunci fierbe un litru de apa, in care ai adaugat 5 betisoare de scortisoara. Intreaga locuinta va capata un miros placut si, mai mult de atat, lichidul obtinut il poti folosi pentru a-l pulveriza in intreaga casa.

Vanilie


Betele de vanilie sunt o alta propunere pe care ti-o facem. Achizitioneaza cateva betisoare si pune-le la copt, alaturandu-le si niste cuisoare. Lasa-le in cuptor aproximativ o jumatate de ora, dupa care asaza-le intr-un bol decorativ sau pune-le intr-un saculet, pe care il poti amplasa inclusiv in dulap, pentru a parfuma hainele.

Ceaiuri

Intrucat toata lumea consuma ceaiuri, acestea sunt nelipsite din locuinta. Le poti folosi, de asemenea, pentru a-ti parfuma locuinta. Realizeaza potpourri din diferite tipuri de ceai de vanilie, levantica sau scortisoara. In cazul in care frigiderul a capatat un miros neplacut, amplaseaza in interiorul acestuia cateva pliculete umede de ceai, pentru aproximativ o ora si vor absorvi toate mirosurile.

Citrice

Citricele sunt o solutie buna pentru a-ti inmiresma caminul. Poti folosi atat cojile acestora, cat si fructul in sine, taindu-l in felii si lasandu-le la uscat. Feliaza o lamaie si fierbe-o; solutia rezultata toarne-o intr-un pulverizator si foloseste-o pentru a-i conferi locuintei un miros fresh.

Cafea

In orice parfumerie, putem observa paharele cu cafea boabe. Cafeaua proaspat macinata este adesea utilizata, intrucat are un miros pregnant si le absoarbe pe toate cele neplacute. Intr-un pahar, borcan sau bol decorativ, amplaseaza niste cafea macinata. Daca doresti ca mirosul acesteia sa fie si mai puternic, prajeste niste cafea timp de cateva minute, iar intreaga casa va capata o aroma deosebita.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale sunt cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice si dezinfectante. Ele sunt utilizate si pentru a curata locuinta si, avand in vedere ca au un parfum deosebit, le poti folosi si pentru a avea un miros placut in locuinta. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi 6-8 picaturi din uleiul esential in apa umidificatorului sau intr-un pulverizator.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Foto: Yankee Candle


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri