Modul in care patul este pozitionat influenteaza calitatea somnului si sanatatea. Apelati la principiile Feng Shui, pentru a avea un somn odihnitor.

Asa cum am

mai prezentat si in articolele anterioare, in arta Feng Shui sunt importante toate aspectele, de la materiale, culori si pana la piesele de mobilier si amplasarea lor. In dormitor, un spatiu sacru, unde principiile Feng Shui ar trebui sa fie urmate indeaproape, pentru ca fluxul Chi sa poata circula, un rol deosebit il ocupa pozitionarea patului. Modul in care acesta este asezat influenteaza calitatea somnului, dar si propria sanatate. Pentru a va putea bucura de un somn bun si linistitor, iata ce trebuie sa stiti.

In primul rand, patul nu ar trebui sa fie amplasat pe linia usii dormitorului, cu capatul in care stati cu picioarele orientat catre aceasta. O asemenea pozitie este nefavorabila, intrucat impiedica circulatia fluxului Chi, fapt ce atrage, dupa sine, un somn perturbat. De asemenea, in cultura traditionala chineza, aceasta este considerata "pozitia mortului", intrucat persoanele decedate sunt scoase din incapere cu picioarele.

O alta pozitie pe care trebuie sa o evitati este cea in care amplasati patul pe acelasi perete cu usa. La fel ca in primul caz, aceasta va va intrerupe somnul, din cauza fluxului Chi. Cu cat patul se afla mai departe de usa, cu atat veti avea mai mult control asupra propriei vieti.

Specialistii Feng Shui considera ca patul nu ar trebui asezat sub fereasta, intrucat diferitele energii nu va vor permite sa dormiti. De asemenea, se va evita sa se amplaseze patul in aceeasi linie cu fereastra, orientat catre acesta, deoarece se creeaza un canal, prin care energia intra si iese pe fereastra.

Daca doriti sa aveti parte de un somn bun, este recomandabil ca tavanul sa fie unul continuu, ci nu unul intrerupt de grinzi. Patul ar trebui sa fie pozitionat astfel incat sa poata fi accesat din ambele parti. Este preferabil ca acesta sa fie amplasat cat mai departe de usa, insa in asa fel incat sa o puteti vedea, pentru a avea control asupra spatiului si asupra vietii voastre. Daca, din cauza spatiului, nu puteti aseza patul astfel incat sa vedeti usa, amplasati o oglinda mare, opusa usii, ca sa puteti observa intrarea in dormitor cu usurinta.

Nu in ultimul rand, patul trebuie sa fie rezemat de un perete, iar spatiul dintre capatul acestuia si peretele opus ar trebui sa fie cat mai mare, pentru ca Chi-ul sa poata circula.

Foto: Leekes

Pentru a afla mai multe informatii despre amenajari, aboneaza-te la Newsletter-ul Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri