17 August 2012 publicat în Casa-Gradina 5 share-uri

In practica Feng Shui, fiecare culoare are o anumita energie, ce poate fi feminina sau masculina, activa sau pasiva. Pe de alta parte, orice culoare poate fi folosita intr-o anumita zona a locuintei.

In practica Feng Shui,

exista foarte multe elemente de care trebuie sa tinem seama, atunci cand amenajam o incapere, daca dorim sa obtinem un echilibru intre starile noastre interioare si lumea care ne inconjoara. Pentru a asigura un flux pozitiv de energie, sunt luate in calcul nu numai cele cinci elemente universale (Metalul, Pamantul, Apa, Focul si Lemnul) si principiile Yin si Yang, ci si paleta cromatica, culorile fiind extrem de importante.

Fiecare culoare, conform specialistilor, are o anumita energie, ce poate fi feminina sau masculina, activa sau pasiva. Pe de alta parte, orice culoare poate fi folosita intr-o anumita zona a locuintei. O culoare ce reprezinta elementul Lemn este culoarea verde. Aceasta este asociata cu copacii, trezirea la viata si inceputurile noi, banii si prospetimea. Este culoarea prospetimii si se foloseste pentru alungarea stresului si a problemelor emotionale si pentru a echilibra intregul organism.
Verdele atrage pacea si linistea, veselia si intelegerea si este asociat cu reintinerirea. Specialistii Feng Shui recomanda utilizarea sa in camera copiilor, in living, in bucatarie si baie. De asemenea, il poti folosi si in birou, pentru a atrage prosperitatea.

In camera copiilor, poti folosi nuante usor albastrui, care indeamna la relaxare, sau un verde mai aprins, ce va anima incaperea. Indiferent de nuanta aleasa, o poti folosi sub forma de draperii, care pot avea un model floral, lenjerie de pat, etajere si taburete verzi, sub forma de dulap cu usi verzi sau poti varui unul sau toti peretii in aceasta culoare ori ii poti decora cu un tapet cu un imprimeu vesel.

Intrucat verdele este o culoare a prospetimii, incaperea in care acesta se potriveste cel mai bine este bucataria. In aceasta zona, il poti folosi in mai multe modalitati. Una dintre acestea ar fi sa optezi pentru un mobilier cu fronturi verzi: fronturile lucioase, intr-un verde aprins sunt perfecte pentru a obtine o bucatarie moderna, in vreme ce, daca iti place stilul rustic sau cel clasic, iti recomandam sa alegi un verde pal, sters. O alta modalitate de a folosi aceasta culoare in bucatarie este sa decorezi peretii cu placi ceramice, in nuante deschise de verde, ce vor stimula apetitul. Nu in ultimul rand, accesoriile constituie o alternativa: achizitioneaza o vesela verde, jaluzele verzi, sticle, suporturi de farfurii si cutii pentru condimente, verzi.

In baie, alege nuante calde de verde praz sau de salvie, in vreme ce in living poti folosi verdele fie vopsind un perete, fie optand pentru un fotoliu verde. Draperiile, covorul si vazele verzi sunt elemente la care poti apela, daca doresti sa iti amenajezi camera de zi in aceasta culoare. Pentru a atrage belsugul si prosperitatea, amplaseaza in partea de sud-est a livingului plante luxuriante; de asemenea, se considera ca daca in est se afla bambus, toate familia va fi sanatoasa.

Foto 1: Out There Interiors Ltd
Foto 2:
Tesco Home SS12
Foto 3:
Dunelm Mill

Citeste si: Echilibru si simplitate: Dormitorul in stil asiatic
Cum sa aduci energia pozitiva si revitalizanta in casa ta!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri