Nu, nu este un cuvant urat. Reinvata arta de a-l folosi si elibereaza-te de haosul pe care il produci in fiecare zi spunand da.
Nu, nu este un cuvant urat. Reinvata arta de a-l folosi si elibereaza-te de haosul pe care il produci in fiecare zi spunand da.

‘Nu’, acel cuvant de doua litere este mereu dificil de pronuntat.

Doar atunci cand invatam sa-l spunem pe ‘nu’, ‘da’ inseamna ‘da’ si ‘nu‘ inseamna ‘nu’. A spune ‘da’ atunci cand ai prefera sa spui ‘nu’ iti poate aduce mult stres, ceea ce poate produce simptome cum ar fi durerile de cap, tensiunile in urmeri, si somnul agitat. Daca este problema altcuiva nu le permite sa ti-o transmita tie. Daca inveti sa spui ‘nu’ devii mai stapan pe situatie si-ti poti chiar imbunatati relatiile cu ceilalti.

Ne este greu sa spunem ‘nu’ pentru ca avem impresia ca este un gest nepoliticos si egoist. S-ar putea sa ne gandim ca nevoile altora sunt mai importante decat ale noastre sau ca a refuza favorurile marunte este un gest meschin.

Totusi, persoanele carora le vine greu sa spuna ‘nu’, confunda respingerea unei cereri cu respingerea persoanei care face cererea. De exemplu, daca cineva te invita sa luati masa impreuna atunci cand ai de lucru si te concentrezi, s-ar putea sa-ti doresti sa refuzi invitatia. Acest lucru nu inseamna ca ai ceva cu persoana aceea sau ca nu ai timp pentru ea, ci doar ca refuzi propunerea la momentul respectiv.

Fii sincer, calm si politicos. Te va ajuta sa tii situatia sub control si sa eviti o confruntare sau indepartarea celeilalte persoane. Vei descoperi ca oamenilor le convine mai mult sa primeasca un ‘nu’ sincer, mai degraba decat sa se confrunte cu o situatie incerta sau cu un refuz mai tarziu. Aceste lucruri pot duce la frustrari si resentimente de ambele parti, fapt ce poate dauna relatiilor.

Deci, cum facem sa spunem ‘nu’ si sa ne tinem de cuvant? Simplu. Repetand. Iata sase modalitati de a refuza pe cineva.

1. ‘Nu’-ul direct.

Cand cineva te roaga sa faci ceva ce nu doresti, spune ‘nu’. Fara scuze, scurt si la obiect. De exemplu, daca cineva te invita la masa intr-un moment nepotrivit, pur si simplu spune:
Nu, nu multumesc.

2. ‘Nu’-ul prin care reflectezi
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri