Esthera Petre promite a fi viitoarea mare performera a Romaniei la saritura in inaltime. La numai 21 de ani, a reusit sa egaleze la Campionatele Europene de Atletism de la Ostrava (Cehia) de luna aceasta, recordul european, dupa ce timp de 12 ani niciun sportiv de pe continent nu mai atinsese aceasta performanta.

De ce ne intoarcem atat de rar privirea catre performantele tinerilor nostri valorosi? Ei sunt cei care, prin munca si daruirea lor, promoveaza imaginea noastra ca popor, intr-o lume multiculturala unde ne putem afirma doar prin performanta. Sportul romanesc a dat si inca mai da, cele mai mari talente si de aceea este important sa vorbim despre acesti oameni.

Esthera este atleta care a egalat la Ostrava recordul european la saritura in inaltime, dupa ce timp de 12 ani niciun sportiv de pe continent nu mai atinsese aceasta performanta. Este atleta care nu are idoli, ci vrea sa devina propriul ei idol si care se antreneaza mereu cu un singur gand, la mama ei, care a decedat in 2007.

Dupa performanta stabilita la Ostrava, publicatia de sport Gsp.ro a comparat-o pe Esthera, cu Iolanda Balas Sotter si cu celelalte mari atlete romane care au concurat de-alungul timpului la proba de sarituri in inaltime, onorandu-ne. “A concurat (n.r. Esthera Petre) ca o mare campioana, depasindu-si adversarele. A avut parca ceva de la Iolanda Balas Sotter, Alina Astafei sau Monica Iagar, romancele care au scris istorie in concursurile de saritura in inaltime”.

Datorita acestei performante, Esthera este considerata o mare speranta a atletismului romanesc, o fata care ne face sa speram ca numele tariii noastre va rezona la cele mai mari competitii sportive. Ea mai are doi ani de concurat in competitiile de tineret, pentru ca mai apoi sa se mute in arena campionilor maturi.

Esthera a avut de-a lungul timpului o evolutie constanta, imbunatatindu-si permanent recordurile personale. Astfel, in iulie 2011, a reusit sa sara 1, 98 m, record care i-a adus medalia de aur, dar a si apropiat-o la numai 4 centimetri de recordul national la seniori, detinut de Monica Iagar, cu 2, 02 m.

Dupa rezultate obtinute ca junioara, Esthera fiind campioana balcanica in anul 2006 si campioana nationala in 2009, este legitimata in prezent la Clubul Sportiv Olimpia Bucuresti si antrenata incepand de anul trecut de catre Kemal Guner.

Cum ajung la performanta atletele?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri