Iata ca ti-ai gasit mult-visatul job, ai conceput un CV exceptional si l-ai trimis prin email angajatorului. Acum incepe jocul "asteptarii".
Iata ca ti-ai gasit mult-visatul job, ai conceput un CV exceptional si l-ai trimis prin email angajatorului. Acum incepe jocul „asteptarii”.
Dupa ce ai trimis un CV, esti tentat sa crezi ca tot ce trebuie sa faci este sa astepti si sa speri ca angajatorul sa te contacteze. Este o mare greseala - trebuie sa iti alegi momentul si modalitatea potrivite pentru fiecare din urmatorii pasi.
Intervievatorii recomanda sa astepti o saptamana
Perioada ideala de timp pentru a astepta inainte de a trece la urmatorii pasi, dupa ce ai trimis CV-ul, este de o saptamana. Acest lucru este confirmat de majoritatea angajatorilor (53% dintre ei, potrivit unui studiu realizat de HotJobs).
Unii angajatori, insa, prefera sa ii contactezi dupa doar cateva zile; 21% afirma ca ar trebui sa astepti mai putin de o saptamana din momentul in care ai trimis CV-ul, pentru a-i contacta. Bineinteles, sunt si angajatori care prefera sa astepti mai mult de o saptamana; dintre acestia, 8% spun ca ar trebui sa astepti aproximativ doua saptamani.
Mai sunt si angajatori care prefera sa astepti sa fii contactat de catre ei - 19% din angajatorii intervievati in studiul mentionat anterior spun ca prefera sa contacteze ei candidatii.
In conditiile acestea, care este calea cea mai sigura? Asteapta o saptamana, asa cum prefera marea majoritate a angajatorilor.
Trimite un scurt mesaj prin e-mail
E-mailul reprezinta un mijloc perfect de a contacta firma angajatoare, deoarece le poti aminti ca te-ai inscris la jobul respectiv si poti trimite inca o data CV-ul, fara a parea insistent.
La o saptamana dupa ce ai trimis CV-ul, scrie-i angajatorului un e-mail.
Iata cateva idei despre ce trebuie sa contina e-mail-ul respectiv:
- Scrie-ti numele complet si denumirea jobului la care te-ai inscris in linia de Subiect a e-mail-ului.
- Repeta intr-o maniera profesionala care sunt interesul si calificarile tale pentru acest job.
- Ataseaza acestui e-mail CV-ul tau, pentru ca angajatorul sa nu fie nevoit sa caute prin vechile e-mail-uri pentru a-l gasi.
- Include numele tau complet si in denumirea fisierului ce contine CV-ul.
- Verifica atent continutul e-mail-ului, inainte de a-l trimite.
Contacteaza-i telefonic

Daca ai decis ca in loc de trimiterea unui e-mail este mai bine sa iti contactezi telefonic angajatorul, repeta-ti inainte ce anume doresti sa discuti cu acesta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri