"Traiesc fiecare zi cu constiinta ca merita a fi pretuita, fara a-mi propune insa sa fac asta de teama, pentru ca viata poate fi mai scurta decat speram".

Garbo: V-ati gandit vreodata la emigrarea permanenta pe alte meleaguri decat cele romanesti? V-ati incuraja/ indruma copilul in a-si construi viitorul intr-o alta tara?

Andreea Marin Banica: Nu, imi place sa traiesc la mine acasa si sa am sansa de a calatori oricat de departe, a fost visul meu pentru care am muncit multi ani sa-mi construiesc aceasta sansa la libertate.


Garbo: Daca ar fi sa alegeti trei lucruri care va definesc felul de a fi si trei lucruri care va caracterizeaza felul de a simti… care ar fi acelea? Cum este si cum iubeste Andreea Marin Banica?

Andreea Marin Banica: Va pot spune, simplu, ca am o inima mare, pun suflet in tot ce fac (si uneori e un impediment ca nu sunt detasata), sunt o fire constructiva si un om optimist, sunt recunoscatoare fata de oamenii care m-au ajutat in impas, loiala, am un spirit justitiar - am nevoie de reperul corectitudinii si al dreptatii in viata - si ma ajuta creativitatea, mintea deschisa multor posibilitati.

Garbo: Sunteti cu siguranta o femeie frumoasa, inteligenta, echilibrata. Mintea, spiritul si trupul au insa propriul secret de intretinere. Cum va intretineti frumusetea fizica si interioara?

Andreea Marin Banica: Citesc, ascult muzica, urmaresc spectacole de teatru, filme sau alte show-uri care imi pot umple sufletul si dovedesc imaginatie, fascinatie, imi place sa fiu bine informata pentru a trai o viata de calitate si a avea posibilitatea de a alege tot ce e mai bun pentru mine si cei dragi mie, dar imi place si sa impartasesc altora ceea ce descopar a fi bun, util si placut pentru mine. Din aceasta dorinta a mea s-au nascut multe dintre ideile mele care au atins viata altor oameni, precum cartea “Pretuieste Viata” sau proiectul www.scoalamamelor.ro .

Garbo: In cariera dvs. ati pus un accent deosebit asupra actiunilor umanitare. Care sunt satisfactiile unor astfel de activitati? Ce a insemnat pentru dvs. experienta de ambasator UNICEF?

Andreea Marin Banica: UNICEF este de peste 6 decenii vocea copiilor din intreaga lume si alaturi de aceasta echipa extraordinara am calatorit in colturi de lume de care nu stiam multe pana atunci, implicandu-ma in campanii care au depasit granitele Romaniei si care au ajutat milioane de copii, din tara sau de peste hotare. Am invatat enorm, am daruit mult din ceea ce sunt si din ceea ce am acumulat in experienta proprie, m-am imbogatit sufleteste si am evoluat ca om.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri