Doctorul Gabriela Man spune ca trebuie sa optam pentru un regim alimentar sanatos, bazat pe cereale, legume si fructe cu indice glicemic scazut, proteine de buna calitate si grasimi benefice din seria acizilor grasi esentiali omega3.

Orarul meselor zilnice

In acest context, intrebarea fireasca este “ce ar trebui sa contina alimentatia zilnica a unei persoane care petrece zilnic intre 8 si 10 ore la birou?”

Doctorul Gabriela Man spune ca, in primul rand, trebuie sa optam pentru un regim alimentar sanatos, bazat pe cereale, legume si fructe cu indice glicemic scazut (paine speciala hipoglucidica "slabesti mancand", ciuperci, dovlecei, conopida, broccoli, rosii, castraveti, salata verde, varza, fasole, linte, naut, caise, piersici, cirese, visine, smochine proaspete, prune), proteine de buna calitate (peste cel putin de doua ori pe saptamana, pui, curcan, vita, oua) si grasimi benefice din seria acizilor grasi esentiali omega3 (peste, nuci, alune, seminte de canepa, seminte de in, uleiuri etravirgine de masline, rapita).

Fiind persoane supuse unui stres foarte mare, ar trebui sa consume des alimente bogate in magneziu, deoarece stresul epuizeaza rezervele de magneziu ale organismului. Printre acestea se numara alimete precum cacao, germeni de grau, soia, migdale, alune, nuci, paine speciala "slabesti mancand", spanac sau prune”, completeaza Gabriela Man.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Un alt aspect important in ceea ce priveste alimentatia este si orarul meselor zilnice, astfel ca acesta ar trebui sa fie compus din 3 mese pe zi si 1-2 gustari intre mese.

Daca pleaca spre birou dimineata la prima ora si nu pot lua micul dejun la o ora matinala, sa consume 1-2 fructe pe stomacul gol, deoarece atunci se absoarbe mai bine vitamina C (citrice, kiwi, mere, caise, prune). Ideal ar fi, ulterior, si un bol de fulgi integrali de cereale cu fructe uscate/ proaspete, nuci, migdale, alune”, spune Man.

Intre sfaturile sale se mai numara si un pachet la birou sau sa apeleze la o firma de catering si sa comande preparate sanatoase precum combinatia gratar/carne fiarta cu o salata.

“Astfel, seara cand ajung acasa, nu vor fi infometati deoarece au servit mese peste zi, gustari, si pot lua o cina in liniste, fara sa exagereze cu cantitatile de alimente consumate”, spune Gabriela Man, care adauga ca alimentatia zilnica trebuie sa contina obligatoriu 2-3 fructe si 3-4 legume proaspete, dar si hidratare corespunzatoare cu minimum 2 litri de apa zilnic.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri