M-am intrebat uneori care este rostul intrebarilor din anumite formulare cum ar fi cv-urile de angajare: Casatorita/Necasatorita? , Cu copii si cati/Fara copii?. De ce ar conta pentru un angajator cati copii am?

Bifez in graba “Fara copii”, rasufland usurata. De ce "usurata', nu stiu: “nu e timpul”, “mai am o multime de lucruri de facut”, “ma simt prea tanara (desi unele fete de varsta mea au deja copii)”?

Sau poate, constientizez involuntar acest aspect: “Femeile fara copii au mai mult succes decat mamele, la locul de munca”. Asa arata un studiu pe care l-a dat publicitatii ABC News, saptamana trecuta.

Este vorba despre un studiu al Universitatii din Chicago care spune ca "femeile fara copii au mai multe oportunitati in cariera". Astfel, barbatii si femeile, au un venit similar dupa ce isi termina studiile superioare, pentru ca mai apoi, pe parcursul vietii, veniturile barbatilor sa ajunga la un procent cu 75% mai mare decat cel al femeilor, acestea fiind nevoite sa faca de multe ori pauze in viata profesionala, pentru ca sunt insarcinate sau pentru ca trebuie sa aiba grija de copii. Vezi si Julia Roberts, o femeie ca noi toate?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Iar singurele exceptii de la aceasta regula sunt femeile fara copii. Asadar, este "mitul super-femeii", mama si carierista in acelasi timp, spulerat intr-o clipita? Chiar trebie sa facem o alegere ferma si dureroasa in ceea ce priveste viata noastra: "ori profesionista", "ori mama pentru copiii nostri"?

Citeam chiar ieri, intr-o carte americana de socioogie lansata la inceputul anilor ’90, despre dilema unei tinere femei devenita avocat: Cum ar fi putut sa isi continue carirea in cazul in care ar fi ales sa aiba copii, asemeni prietenelor ei? Dupa aproape 20 de ani, intrebarea ramane in picioare. Mi-am amintit si de Lynette Scavo din Neveste Disperate - Primul Sezon, in care Felicity Huffman joaca o femeie care renunta la cariera din advertising pentru a avea grija de cei patru copii neastamparati, in timp ce sotul ei este mai tot timpul plecat in calatorii de afaceri. Felicity a primit chiar si un premiu Emmy pentru rolul ei din “Neveste Disperate”. In urmatoarele parti ale serialului, personajul ei nu se va multumi cu statutul de mama eroina si va incerca sa isi regaseasca drumul lasat in urma... cu ajutorul unei bone.

„Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Cu privire la acest subiect, ABC a chestionat-o pe Kiki Peppard, o contabila care a renuntat la activitatea ei pentru a-si petrece mai mult timp cu copiii. In momentul in care a vrut sa se intoarca in campul de munca, dupa ce trecuse si printr-un divort tulburator, s-a trezit "o mama aflata in afara lumii profesionale".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri