E o problema cu care ma confrut si eu. Le-am intrebat si pe prietenele mele. Si ele simt asta. Ne este foarte greu sa ne mandrim cu realizarile noastre cu ceea ce facem sau am facut. Este o problema a femeilor? Traim in perioada de criza. Nu ar trebui sa mai fie!

“Vrei sa faci o femeie sa se simta inconfortabil? Atunci intreab-o care ii sunt punctele forte. Nu este vorba despre niciun stereotip”, scrie ForbesWoman.“Studiile arata ca femeile nu au deloc abilitatile necesare pentru a se auto-promova”. Si, din pacate, cred ca studiile astea demonstreaza un adevar.

O firma de Human Resources (ISR) a realizat un studiu care demonstreaza ca femeile au tendinta de a fi foarte modeste cu privire la realizarile lor din cauza pretuirii relatiilor cu ceilalti. Femeile nu vorbesc despre realizarile lor, despre punctele lor forte si tind chiar sa se auto-minimalizeze, de teama sa nu para laudaroase, sau sa ii faca pe oamenii mai putin realizati sa se simta inconfortabil.

Nu toate modalitatile in care ne auto-prezentam sau evidentiem sunt un semn al infatuarii, insa. Uneori, chiar este esential in ceea ce priveste cariera noastra si oportunitatile pe care ni le cream in viata. Oricare ar fi cauza acestei modestii, femeile sunt foarte afectate in cariera si, intr-o lume atat de competitiva, oamenii cei mai sonori in privinta realizarilor lor, sunt cei mai castigati. Astfel, minimalizandu-si realizarile si eforturile, femeile devind ele insele, principalii lor inamici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

“Femeile nu stiu sa faca diferenta intre ingamfare si marketingul inteligent”, subliniaza ForbesWoman.

Ca sa testez chiar eu insami daca aceasta afirmatie este adevarata, am intrebat mai multe colege si prietene daca le place sa vorbeasca despre calitatile si realizarile lor, iar aceasta intrebare cumva stanjenitoare, le-a pus in dificultate. Majoritatea raspunsurilor confirma aceasta premiza si este o realitate trista, daca stam sa ne gandim ca traim intr-o perioada competitionala acerba pe piata muncii, in toate domeniile unde activam. Iata ce au raspuns fetele:

“Nu imi place sa le scot in evident (n.r. calitatile mele), vorbesc despre ele doar daca sunt intrebata, de regula ii las pe ceilalti sa le observe. Insa daca sunt intrebata nu gasesc dificultati in a vorbi despre mine”. (Alina)

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

“Sunt modesta in privinta realizarilor mele, dintr-o frica ca nu cumva sa se inteleaga ca ma laud sau uneori chiar din frica de a nu dezamagi apoi…” (Cristina)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri