Daca simti ca nu mai reusesti sa faci fata sarcinilor zilnice, este posibil sa fie vorba doar despre o organizare defectuoasa a timpului. Iata cateva sfaturi utile pentru managementul eficient al timpului!
Daca simti ca nu mai reusesti sa faci fata sarcinilor zilnice, este posibil sa fie vorba doar despre o organizare defectuoasa a timpului. Iata cateva sfaturi utile pentru managementul eficient al timpului!

1. Descopera care este ritmul tau de lucru.

Este posibil ca dimineata sa fii mai energica sau dimpotriva, orele pranzului sa fie mai potrivite pentru concentrare. Descopera cand anume esti mai eficienta si planifica-ti timpul in functie de acest aspect.

2. Mediul de lucru

Unele persoane lucreaza mai bine in liniste totala, altele au nevoie de muzica in fundal. Unele persoane au nevoie sa fie totul ordonat in jurul lor, altele au nevoie de dezordine. Afla ce anume te stimuleaza, experimenteaza!

3. Concentreaza-te pe o singura problema o data!

Daca ai de realizat un raport, dar ai vrea sa dai si cateva telefoane sau sa rezolvi si o alta sarcina, nu vei avea randament. Incearca sa eviti eventualele intreruperi, care iti vor fura din timp si te vor face sa te concentrezi mai greu.

4. Stabileste-ti obiectivele!

Stabileste-ti clar ce anume ai de facut in ziua, saptamana sau luna respectiva. Vizualizand ce ai de facut, nu vei risca sa uiti ceva anume. Iti poti nota fiecare sarcina minora. Stabileste un interval orar sau un interval de zile in care trebuie sa faci anumite sarcini. Astfel, iti vei da seama si daca intr-adevar, ai prea multe de facut si timpul nu iti permite.

5. Analizeaza modul in care te organizezi!

Tu poti sa iti dai seama cel mai usor unde este nevoie de mai multa organizare, care sunt sarcinile carora le acorzi prea mult sau prea putin timp, care sunt factorii disturbatori. Gandeste-te la zile in care ai simtit ca pierzi timpul. Poate atunci ai fi putut sa delegi anumite activitati, poate ai fi putut sa spui "nu" unui coleg care iti cerea ajutorul etc.

6. Include in orarul tau zilnic si activitati extraprofesionale.

Nu incerca sa neglijezi aspectele importante ale vietii private. Fa-ti timp si pentru activitati de relaxare, activitati in casa, socializare etc. Avem nevoie de echilibru in fiecare latura a vietii noastre. Managementul timpului nu se refera doar la aspecte legate de munca. Dimpotriva, trebuie sa invatam ca si viata noastra privata are nevoie de un pic de organizare. Dormind mai putin, refuzand iesiri in oras, petrecand mai putin timp acasa, nu vom reusi decat sa cream dezechilibre.

7. Evita sa supra-planifici!

Este foarte bine sa fii organizata, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa duci lucrurile la extrem. Orarul este relativ si flexibil.

Acestea sunt doar cateva sfaturi generale, utile. Intr-un articol viitor, va vom oferi cateva sfaturi concrete astfel incat sa petreceti mai putin timp in realizarea sarcinilor curente.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri