Ce se ascunde in spatele biroului plin cu acte, al usilor inchise, al vestiarelor cu lumimi stinse, al teambuilding-urilor firmei, al orelor prelungite pentru proiecte, al sedintelor tarzii sau al tastaturii?

Cariera – piatra de baza a femeii moderne intr-o societate a barbatilor in care trebuie sa fie puternica, ferma insa sa isi pastreze in acelasi timp feminitatea si latura inocenta.

Atatea roluri sociale, atatea masti pe care trebuie sa le purtam in fiecare zi. De la iubita perfecta cu rochie in buline din spatele sortului si a cinei perfecte pana la razboinica de la birou care infrunta grijile unei noi zile. De la amica al carui umar este ascultatorul tacut al lacrimilor tuturor povestilor pana la vocea stinsa a mamei care isi adorme copiii. De la amanta perfecta dintre asternuturile de matase pana la fiica prea departe de familie care incearca sa ajunga de Craciun acasa - nimic nu este prea mult pentru o femeie.

Si totusi intervine un moment de blazare in care nu gasesti niciun motiv plauzibil sa te trezesti dimineata si sa bati drumul spre serviciu – acelasi drum gri ale carui gropi le cunosti prea bine, aceeasi colegi ale caror probleme le-ai auzit in fiecare zi, aceleasi teanc de hartii pe care il tot impingi in coltul biroului, acelasi sef cu directive solicitante, aceeasi tu.

Iar in mintea ta incepe sa incolteasca o idee pasagera pe care o ignori cu desavarsire si aproape ca te amuza puerilismul gandului ce a persistat cateva secunde. Este cel pe langa care probabil ai trecut in fiecare zi, este cel care iti imprumuta pixul pentru ca tu niciodata nu ai unul la indemana, este cel care uneori te scoate basma curata in fata celorlalti, este cel cu care iti imparti uneori pauza, este cel din umbra pe care dintr-o data, intr-un context aparte, il privesti altfel. O vorba, un gest, o privire, un mesaj…. Si asa incepe micul si aparent nevinovatul flirt la birou.

Iti cunosti mult prea bine prioritatile si nu crezi ca o sa te ia valul unei aventuri cu nisipuri miscatoare si sentimente halucinante. O faci doar pentru a te simti din nou frumoasa si apreciata. Iti spui asta de fiecare data cand mai strecori un rand cu subinteles si un zambet de complicitate in coltul gurii. Nu ai nevoie de priviri suspicioase, de blamarea celorlati, de reprosuri murmurate sau de critici preconcepute ale celor care vor sa iti dea sfaturi in privinta relatiei tale desi tu nu le-ai cerut. Vrei doar sa te bucuri de cateva moment de glorie in preajma noului tau flirt care te binedispune si iti ofera motive in plus de a te face mai frumoasa in fiecare dimineata. Efectul pozitiv pe care acest lucru il are asupra femeilor este demn de remarcat din maniera in care ne comportam ulterior. Un bust de atitudine si vitalitate, o pofta de viata si de munca renaste cu pasi timizi. Iar pentru o perioada este cel mai bun lucru care ti se poate intampla.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri