Dana Jianu este medic primar chirurgie plastica-estetica in cadrul centrului medical ProEstetica si membru fondator al Societatii Nationale de Chirurgie Estetica.

Dana Jianu este medic primar chirurgie plastica-estetica in cadrul centrului medical ProEstetica si membru fondator al Societatii Nationale de Chirurgie Estetica.

Care sunt cele mai solicitate operatii estetice si care sunt cele mai mari temeri ale pacientelor care s-au hotarat sa efectueze o interventie?

Dana Jianu: Chirurgia sanului ramane una din cele mai solicitate interventii chirurgicale. Femeile care nu au sani isi doresc cu ardoare acest simbol al feminitatii, iar cele care au sanii supradimensionati sau lasati isi doresc sa se elibereze de aceasta povara fizica si/ sau psihica.

Lipoaspiratia a ramas metoda cea mai rapida de a elimina surplusul de greutate, dar si de cm in locuri nedorite cum ar fi talie, coapse, brate, gambe, etc. Are indicatia cea mai buna in cazul femeilor sau barbatilor supraponderali si nu obezi (obezitatea se trateaza prin alte metode). Grijile cele mai mari legate de chirurgia sanului sunt teama de: durere, cancerizare, de a nu tolera implantul, de anestezia generala, de cicatrici inestetice. In cazul lipoaspiratiei temerile principale sunt legate de durere, de refacerea grasimii, eventual redistribuite disproportionat, de neregularitati.

Exceptand problemele reale, ce anume credeti ca determina o femeie sa apeleze la operatiile estetice de infrumusetare?

D.J.: Pledez pentru operatiile estetice cu adevarat oportune, numite in termeni medicali “cu indicatie chirurgicala“ pentru femei (sau barbati) care au probleme reale, adica zone anatomice (sau organe) inestetice in adevaratul sens al cuvantului. In rest, motivele care imping o femeie spre bisturiul esteticianului sunt de cele mai multe ori frivole (“presiune mediatica”, moda), dar si sub presiunea anturajului sau o perceptie exagerata chiar patologica a unor imperfectiuni (unele imaginare). Aceste motive trebuie cercetate cu grija, selectand cu rigurozitate “candidatele” pentru interventie.

In cate dintre cazuri, o operatie estetica devine echivalenta cu cresterea increderii de sine?

D.J.: Daca la baza deciziei pentru operatia estetica au stat motive bine intemeiate – defecte inestetice clare, vizibile chiar si pentru un ochi neavizat - atunci rezultatul acelei operatii (daca ea a fost bine realizata si daca pacienta este echilibrata psiho-emotional), echivaleaza cu cresterea increderii in sine in toate cazurile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri