"Chirurgia estetica poate schimba destine, cu conditia sa fie facuta bine avand la baza pregatirea continua, temeinica a chirurgului, simtul si talentul lui artistic si nu in ultimul rand maxima lui responsabilitate!"

Dana Jianu este medic primar chirurgie plastica-estetica in cadrul centrului medical ProEstetica si membru fondator al Societatii Nationale de Chirurgie Estetica.

Care au fost cele mai mari satisfactii din cariera dvs. de medic estetician? V-ati lovit si de insatisfactii?

Dana Jianu: Oamenilor le plac operatiile facute de mine si echipa mea, de la primul pas in cabinet pana la rezultat si apreciaza apoi repercusiunile pozitive asupra vietii lor! Slava Domnului, fiind un spital creat de noi, ProEstetica ne-a adus putine insatisfactii si foarte multe satisfactii!

Ati raspuns intotdeauna pozitiv solicitarilor pacientilor chiar daca au fost exagerate? Ati fost pusa in postura de a refuza un pacient? Care au fost cele mai spectaculoase cazuri cu care v-ati confruntat?

D.J.: Nu am dat curs cererilor fanteziste sau care sfidau bunul simt, morala si puteau periclita sanatatea; prin urmare, am si refuzat unii pacienti.

Exista vreo explicatie psihologica pentru faptul ca cea mai mare parte a persoanelor apeleaza la serviciile unei clinici de chirurgie plastica sunt de sex feminine?

D.J.: Da, femeile sunt cele mai preocupate de frumusete; ceilalti, societatea se asteapta ca “ele” sa fie frumoase; frumusetea femeii este stimulata pe pe toate canalele mediatice; ele au curajul necesar de a se supune interventiilor estetice. Iata numai cateva din motive…

Sunt cazuri in care o operatie estetica nu vindeca doar o cicatrice sau corecteaza un anumit defect, ci vindeca un complex. Este acesta unul din scopurile nobile ale chirurgiei estetice?

D.J.: Cu siguranta! Chirurgia estetica poate schimba destine, cu conditia sa fie facuta bine – avand la baza pregatirea continua, temeinica a chirurgului, simtul si talentul lui artistic si nu in ultimul rand maxima lui responsabilitate!

Credeti in viitorul medicinei private din Romania in detrimentul celei de stat?
D.J: Peste tot in lume, medicina privata are o pondere importanta in comparatie cu cea de stat. Este un business profitabil pe termen lung, care intereseaza totdeauna membrii unei societati. In Romania insa nu vad sectorul privat mai mare decat cel de stat in urmatorii 20 de ani!

Se spune despre botox ca este minunea antiaging a secolului XXI. Ce alte tratamente pentru reintinerirea faciala recomandati femeilor trecute de 35-40 de ani? Tratamentele de ultima ora sunt neaparat si cele mai eficiente?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri