"Am o extraordinara capacitate de a ma ridica de jos si de a o lua de la capat si, in general, am avut intotdeauna si continui sa am o atitudine constructiva. Ca toata lumea, am insa si momente de descurajare, de neincredere, de frica de viata".

La 27 de ani era angajata a revistei Teatru. In 1991, lucreaza la UNITER unde Ion Caramitru o desemneaza directoare. Patru ani mai tarziu pleaca in Franta ca director al Masterului European in Management cultural de la Scoala de comert din Dijon. Incepe o cu totul alta meserie, cea de formator, de specialist in politici culturale, management cultural si cooperare culturala. In '98 fondeaza asociatia ECUMEST. In prezent, este directoare a Institutului Cultural Roman din New York si locuieste pe meleagurile americane. Corina Suteu este o femeie ale carei realizari profesionale impun respect si admiratie si a carei personalitate inspira forta, echilibru si determinare. Corina este o femeie deosebita.

Dana Negoita (Garbo.ro): Sunteti directoare a Institutului Cultural Roman din New York si un adevarat ambasador al culturii romanesti. Cum este primita Romania, ca entitate culturala, in spatiul culturii mondiale? Cum este receptata cultura romaneasca pe taramurile Americii?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Corina Suteu: Cultura romana in America este receptata in primul rand ca o cultura Europeana. America are o adevarata curiozitate pe de o parte fata de etnii, pe de alta parte fata de ‘produsul cultural’ inedit, fata de ceea ce vine din alta parte si inoveaza intr-un spatiu creativ deja cunoscut. In acelasi timp, americanii au o extraordinara capacitate de a include culturile, un fel de metoda de a digera si recicla rapid ceea ce atinge spatiul lor, sunt o centrifuga incredibila de sensibilitati, amestecandu-le, reorganizindu-le si dandu-le spatiu in acelasi timp.

Romania si creativii din Romania dovedesc o apetenta si o aderenta particulara acestui mod conectiv de a trata culturile-de aceea, America are o reactie foarte pozitiva si avida de a cunoste cultura romana.

In materie de spatiul culturii mondiale, cred ca de o buna vreme incoace, toate culturile lumii (inclusiv cea romana) au trecut prin tavalugul globalizarii si deci al standardizarii lor prin comunicare si extra expunere. Globalizarea a produs pentru culturile ‘mici’ ale Europei si efecte pozitive, pentru ca a permis accesul nedirectionat catre artisti, pe de alta parte, a uniformizat identitatile, a universalizat prin simplificare. Dar ma tem ca e un subiect prea complex pentru a fi dezvoltat aici pe masura implicatiilor sale.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri