9 Ianuarie 2018 publicat în Cariera 58 share-uri

De obicei, decizia este una de ordin financiar: este timpul pentru o sursa de venit suplimentara.

Oricine a lucrat in studentie stie deja ce inseamna sa ai doua joburi, iar daca nu era simplu atunci sa jonglezi cu toate responsabilitatile, acum este de doua ori mai greu, mai ales daca ai familie. Asadar, ce te-ar face sa iei in calcul o astfel de posibilitate?

Daca toate ar fi bune si frumoase la actualul loc de munca, probabil ca un al doilea job ar iesi din discutie. De obicei, decizia este una de ordin financiar: este timpul pentru o sursa de venit suplimentara.

Motivele pot fi, insa, si altele: o mai mare siguranta, un plan B, in cazul in care primul loc de munca poate fi oricand desfiintat; dorinta de a face o schimbare de cariera, cel de-al doilea loc de munca oferindu-ti posibilitatea sa te specializezi intr-un domeniu nou, fara a renunta la stabilitatea pe care ti-o ofera actualul job; dorinta de a cunoaste oameni noi si de a-ti folosi mai bine talentele.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea Cum să alegi componente pentru baia ta

Al doilea loc de munca poate fi, insa, si o afacere proprie, pe care o poti dezvolta in paralel cu jobul: poti deveni apicultor, poti produce gemuri sau sapunuri naturale, bijuterii handmade, diverse accesorii. Astfel de initiative, care te transforma intr-un mic producator, nu necesita investitii fabuloase, ci, de obicei, un credit doar cu buletinul, pentru care ai insa nevoie de o sursa de venit stabila.

Iata ce trebuie sa iei in calcul, inainte de a lua o astfel de decizie:

1. Daca motivul pentru care esti in cautarea unui al doilea loc de munca sunt banii, nu trece cu vederea joburile platite cu ora/ziua. Nu doar ca sunt o sursa rapida de venit suplimentar, dar ai parte de o mai mare flexbilitate, care nu iti pune in pericol pozitia la actualul loc de munca.


2. Cauta, mai intai, acele joburi care iti permit sa lucrezi in weekend sau de acasa.
In felul acesta, te asiguri ca iti raman rezerve de energie pentru a continua munca, dupa incheierea programului obisnuit - de luni pana vineri, de la 9 la 5.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

3. Daca nu banii sunt motivul pentru care iti doresti un al doilea loc de munca, fa o lista cu abilitatile pe care iti doresti sa le dezvolti si incepe cautarea abia apoi.


4. Planul tau este o schimbare de cariera? Ai doua posibilitati
: cautarea unui job cu jumatate de norma in domeniul pe care il vizezi, pentru a castiga experienta, sau, daca nu reusesti sa obtii o astfel de pozitie, investeste banii castigati din activitatile suplimentare, oricare ar fi acestea, in cursuri de calificare si formare profesionala, care te vor ajuta mai tarziu.


5. Nu iti neglija responsabilitatile la actualul loc de munc
a. Asigura-te ca nu exista un conflict de interese intre primul si cel de-al doilea job si nu uita ca, atata vreme cat nu iti dai demisia, primul loc de munca, si care iti aduce mai multa stabilitate, ramane in prim-plan.

Daca ai o relatie deschisa cu superiorii, ii poti chiar instiinta despre existenta unui al doilea job, mai putin cand este vorba despre activitati care iti ocupa putin timp si care nu sunt legate de ceea ce faci zi de zi.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri