Crezi ca munca si performanta sunt singurele ingrediente necesare pentru a promova in compania in care lucrezi? Realitatea este ca nu vei promova daca oamenii care trebuie din companie nu stiu despre tine, despre munca si performantele tale.

Intr-o companie mare, care face parte din angajatorii de top, promovarea se face printr-un proces similar cu angajarea, doar ca de aceasta data anuntul despre jobul disponibil se face doar in companie iar candidatii sunt interni.

Prima linie de care va trebui sa treci in procesul de recrutare interna este reprezentata de oamenii de la departamentul de resurse umane. Ei sunt primii care intervieveaza candidatii, decid cine are potential, cine trece mai departe si cine merita retinut pentru viitoare oportunitati de promovare.

In luarea acestor decizii, specialistul in HR nu se raporteaza doar la interviul pe care l-a avut cu o persoana, ci si la restul experientelor pe care le-au avut cu persoana respectiva.

Daca a interactionat cu o persoana anterior interviului, o cunoaste si a vazut ce poate, probabilitatea este mult mai mare ca aceasta persoana sa treaca de interviu.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Cum poti tu valorifica aceasta informatie? Sunt cateva lucruri pe care le poti face.

1)Identifica persoanele cheie de la HR. Te intereseaza acele persoane care fac recrutare si cu care este probabil sa stai de vorba cand aplici pentru un alt job in interiorul companiei.

2) Interactioneaza cu persoanele cheie din HR. Cauta oportunitati, formale si informale, pentru a sta de vorba cu aceste persoane. Focalizeaza-te pe a face conversatie, a va simti bine impreuna, a va cunoaste si a construi o relatie.

3) Da-le persoanelor de la HR ocazia sa stie ceea ce faci. Vorbeste despre activitatea ta profesionala, proiectele in care esti implicat si sentimentele tale fata de ele, ideile tale si obiectivele tale profesionale. Nu pune accentul pe a te lauda ci pe a impartasi experientele tale profesionale.

Bineinteles, abilitatile tale de comunicare si relationare, precum si increderea in sine joaca un rol important in aplicarea cu succes a strategiilor de mai sus, iar daca simti ca nu te descurci, poate fi un semn ca ai nevoie sa lucrezi la dezvoltarea acestora.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Este important sa te apuci de a construi relatii cu oamenii de la HR mult inainte de a aplica la joburi interne. Astfel, cand vei aplica la aceste joburi, vei avea relatiile deja construite si lucrurile se vor misca mult mai bine pentru tine. Cel mai bine, incepe de azi!

Succes!

Un articol de Eduard Ezeanu, Career Coach pentru Career Experts

Sursa: ejobs.ro.

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Strategii de reusita in lipsa unui management de calitate.

Cariere carpite

Fa-te remarcat la serviciu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri