Procesul de angajare are doua aspecte care ii influenteaza rezultatele: unul extern, care consta in comportamentul tau de aplicat la joburi, mers la interviuri etc., dar si unul intern, care consta in felul cum percepi lucrurile si cum te simti psihologic pe durata acestui proces.

Foarte multe persoane sunt ineficiente in procesul de angajare pentru ca pleaca la drum cu o serie de convingeri limitative si cu o stare psihologica negativa, care le influenteaza apoi negativ comportamentul si le face sa se saboteze singure. Daca vrei sa castigi jocul angajarii, ai nevoie sa stapanesti si aspectele sale interne. In continuare, iti prezint doua idei cheie pentru aceasta.

1. Anticipeaza durata

Primul lucru care poate sa prabuseasca psihologic o persoana in procesul de angajare este durata acestuia, care uneori poate sa fie de 3-6-9 luni si chiar mai mult pentru pozitii foarte specializate sau de top management. Multi dintre noi plecam la drum cu asteptarea nerealista de a ne angaja in cateva saptamani de la aplicarea la primul job. Nu constientizam ca angajarea implica multe tatonari si incercari, ca piata si nevoile in termeni de resurse umane pot sa varieze de la o luna la alta, ca angajatorii deruleaza deseori procese complexe de recrutare care dureaza mult timp.

Plecand cu astfel de asteptari, este usor ca atunci cand ele nu se concretizeaza, sa ne frustram si sa ne demotivam teribil. Cum prevenim acest lucru? Poti face cateva lucruri:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani
  • Sa constientizezi din start, in mod realist durata probabila a procesului de angajare si durata cea mai lunga la care poate in mod potential ajunge.
  • Sa intelegi ca daca se ajunge la aceasta durata este un lucru natural si nu inseamna ca esti un angajat incompetent, care nu e dorit de nimeni.
  • Sa te pregatesti financiar pentru a putea trece cu bine prin aceasta perioada, altfel din lipsa banilor vei pune din nou presiune psihologica asupra ta.

2. Joaca la mai multe porti

O alta tendinta comuna este cea de a aplica la un numar mic de joburi odata si a abandona aproape complet acest proces odata ce ai fost invitat la un interviu, cu speranta ca vei merge pana la capat cu interviurile la aceasta companie si vei obtine jobul respectiv. Este foarte usor sa te entuziasmezi prematur in procesul de angajare.

Daca tu mergi la interviuri la o singura companie si nu obtii jobul, lipsa pentru moment a unor optiuni secundare te poate distruge psihologic. Chiar daca primesti o oferta de angajare, e posibil sa accepti una care este mult sub ceea ce meriti, pentru ca esti disperat sa obtii acel job, din nou din lipsa unor alte optiuni pentru moment.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri