1 / 6

Alina Stanciu, Ogilvy

In urma cu trei ani, Alina Stanciu (foto), managing director Ogilvy Public Relations, obisnuia sa ia in fiecare zi taxiul de la Piata Lahovari pentru a ajunge in Dorobanti unde avea biroul, ceea ce marturiseste ca era o provocare in sine, intrucat nici taximetristii nu intelegeau de ce nu poate sa mearga pe jos 2km. Acum merge foarte mult pe jos, desi s-a mutat la 200 de metri de birou si crede ca, in toti acesti ani in care a conceput si implementat programe de comunicare in domeniul protectiei mediului, a reusit sa-si schimbe un prost obicei.

Nu e vorba de a fi <eco>, ci de a fi constienta de impactul pe care eu ca individ il am asupra mediului. Cred ca, daca fiecare dintre noi am fi preocupati de mediu, apoi companiile si guvernele, focusul nostru s-ar putea muta mai curand dinspre calitatea mediului inapoi spre dezvoltare socio-economica”, declara Alina Stanciu.

In ceea ce priveste sediul Ogilvy, ea spune ca angajatii au deja becuri economice in birouri, imprima documentele fata-verso si dezvolta programe de voluntariat impreuna cu colegii, toate aceste actiuni fiind raportate lunar catre grupul international din care fac parte.

„Faptul ca ne-am lansat propria specializare in sustenabilitate, Ogilvy Earth, ne-a ajutat si pe noi, intern, sa luam masuri de reducere a consumului, cea mai noua actiune fiind inlocuirea tuturor paharelor din plastic de la automatele de apa cu cani ceramice OgilvyEarth”. In plus, Alina Stanciu spune ca ceea ce i-a determinat sa ia aceste masuri la nivel de companie este faptul ca nu ne putem astepta sa ne rezolve altcineva o problema la care cu totii contribuim si crede ca, desi companiile, guvernele, societatea civila, cu totii au rolul lor, conteaza foarte mult atitudinea la nivel individual, mai ales ca si companiile sunt formate din oameni. Nu in ultimul rand, un motiv important pentru adoptarea acestor masuri in companii este ca reducerea consumului inseamna, implicit, reducerea costurilor.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri