Nu conteaza unde muncesti, iata cateva idei care iti vor schimba in bine starea de spirit:

Simti ca esti blocata intr-o succesiune de activitati repetitive si monotone, care nu iti mai aduc satisfactii si implinire sufleteasca, iar succesul pare ca se tine departe de tine? Nu te teme, fiecare a trait acest lucru pe propria piele. Atunci cand serviciul nu iti mai aduce satisfactii, este foarte usor sa dam vina pe oamenii cu care muncim, ori chiar pe jobul in sine, uitand sa ne intrebam daca, intr-adevar, este ceea ce ni se potriveste. Aceasta este ceea ce ar trebui sa afli, inainte de a scrie preavizul.

Nu conteaza unde muncesti, iata cateva idei care iti vor schimba in bine starea de spirit intre 9 si 17:

1. Afla de ce

Foto: Olivier Le Moal / Shutterstock

Incepe cu elementele de baza. Ce te-a adus la acest loc de munca, in primul rand? Cand ti-a placut, ce faceai diferit? Daca privesti cu atentie retrospectiv, punandu-ti intrebarile potrivite, vei ajunge sa constientizezi daca si unde exista o problema. La fel de important, iti permite sa vezi unde te afli acum si unde ti-ai fi dorit sa fii si vei vedea mult mai clar ceea ce vrei cu adevarat, fie ca ramai la actualul job, fie ca pleci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

2. Gaseste un motiv bun sa ramai

Motivatia poate fi oscilanta. Dar nu uita, capacitatea ta de a face fata disconfortului de la locul de munca este la fel de puternica precum sunt motivele care te indeamna sa o faci. Asa ca stabileste-ti cateva obiective si afla ce vrei, de fapt, sa obtii de la acest job (evident, in afara de salariu): vrei sa te perfectionezi in domeniul tau? Vrei sa inveti cum sa gestionezi o echipa? Vrei sa inveti sa spui nu, in loc de da, si sa scapi de timiditate? Indiferent de ce obiective ai, mari sau mici, gaseste argumente temeinice care sa explice importanta lor. Este o mare diferenra intre “vreau sa urc pe scara ierarhica in companie” si “vreau sa aduc contributii semnificative intr-o companie care imbunatateste viata oamenilor”, si chiar daca jobul tau nu este de a “salva lumea”, asta nu inseamna ca nu te poate ajuta sa iti gasesti implinire, pace si bucurie.

Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

3. Ordine in ganduri

Ceea ce te defineste nu este jobul in sine, ci modul in care il faci. Cu siguranta nu iti plac lucrurile pe jumatate facute. Asa ca, indiferent ce faci, este bine sa faci cu interes si grija. Sigur, nu poti controla modul in care ceilalti aleg sa reactioneze sau daca comportamentul pozitiv este observat si apreciat, dar locul de munca nu se rezuma doar la recunoasterea meritelor de catre ceilalti, ci la cum te simti atunci cand dai ce ai mai bun din tine. Acest lucru nu se aplica doar la sarcinile pe care le ai, ci si la modul in care interactionezi cu ceilalti colegi. Inainte de intalniri, impune-ti sa fii cea mai buna versiune a ta si pastreaza-ti mereu in fata ochilor obiectivele urmarite si rezultatele pe care ti le doresti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri