7 Septembrie 2015 publicat în Cariera 2 share-uri

Atunci cand nu se respecta un echilibru cu viata personala, munca intensa poate avea un impact negativ asupra sanatatii fizice si mentale. Iata sapte moduri in care poti fi afectata:

Munca intensa si sustinuta a fost privita mult timp ca unul dintre elementele cheie ce definesc un angajat de succes. Dar se pare ca in ultimul timp, odata cu dezvoltarea masiva a industriilor si tehnologiilor, conceptul de munca sustinuta a capatat alte conotatii; trebuie sa te gandesti la job 24/7, iar o data cu existenta ubicuitara a conexiunilor wi-fi si posibilitatea accesarii emailului, este mult mai usor sa lucrezi de oriunde, chiar si in timpul liber, in week-end-uri sau vacante.

Insa munca intensa, atunci cand nu se respecta un echilibru cu viata personala, poate avea un impact negativ asupra sanatatii fizice si mentale. Iata sapte moduri in care poti fi afectata:

1. Daca muncesti prea mult, ai putea intampina dificultati in a ramane insarcinata

Conform unui studiu recent, femeile care ridica greutati mari in mod frecvent ori muncesc peste 40 de ore saptamanal intampina dificultati in a ramane insarcinate. Studiul s-a axat in mod deosebit pe asistentele medicale; aproximativ 16% dintre acestea nu au reusit sa ramana insarcinate timp de un an, iar 5% nu au conceput nici dupa doi ani. Specialistii au demonstrat ca femeilor care muncesc peste 40 de ore de lucru pe saptamana le ia cu 20% mai mult timp pentru a ramane insarcinate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

2. Riscul de a face depresie creste

Un studiu realizat de Institutul Finlandez de Sanatate Ocupationala si Universitatea College din Londra a demonstrat ca oamenii care muncesc 11 sau mai multe ore pe zi prezinta un risc de peste doua ori mai mare de a face episoade depresive majore, in comparatie cu cei care lucreaza standardul de 7 sau 8 ore zilnic.

3. Poti fi afectata de insomnii, care la randul lor cauzeaza alte probleme de sanatate

Lipsa acuta de somn poate cauza o plaja larga de afectiuni, de la depresie, afectarea memoriei, tulburari de dispozitie, pana la afectarea sistemului imun. In plus, specialistii au demonstrat ca zilele lungi de munca provoaca neatentie la volan, somnolenta la locul de munca, absenta de la evenimentele de familie, dezinteres in indeplinirea sarcinilor de serviciu, iar epuizarea consecutiva este un renumit inhibator al libidoului.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

4. Creste riscul aparitiei unui atac de cord

Conform unui studiu american, cei care lucreaza 10-11 ore in fiecare zi prezinta un risc cu 45% mai mare de a suferi un infarct sau sa moara de o cauza cardiaca, in comparatie cu persoanele care lucreaza un standart de 7-8 ore zilnic. In plus, persoanele cu un loc de munca solicitant sunt mult mai predispuse sa consume fast food si sa nu fie foarte active fizic.


Foto int: A and N photography / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri