Visam fara incetare la o viata fara griji, la bogatii, ne imaginam cum ar fi ca oamenii sa ne recunoasca meritele, sa ne admire si sa fim proprii nostri sefi.

Ideea de a avea propria afacere si de a deveni milionar, pana in 30 de ani, pare ceva greu de inchipuit si aproape imposibil. Reusita in afaceri necesita munca si perseverenta, intrucat nu exista niciun duh care sa iasa miraculos dintr-o lampa si sa-ti indeplineasca orice dorinta. Cu toate acestea, succesul poate fi atins mai usor decat crezi, daca stii ce pasi sa urmezi si esti determinat sa ajungi acolo unde iti doresti. Iata cum:

1. Schimba-ti mentalitatea

Potrivit antreprenorului american Aaron Pitman primul pas pentru a deveni bogat este sa ai mentalitatea potrivita si sa fii ambitios. Nu trebuie sa te lasi doborat de prejudecati si sa accepti un refuz sau un esec fara a continua sa mergi mai departe. Pitman considera ca cea mai buna strategie este “confesiunea si atacul”, obisnuind sa le spuna partenerilor de afaceri ca desi este tanar, nu inseamna ca nu are idei si ca nu stie ce face. Invata sa preiei controlul aspra vietii tale si sa crezi in capacitatea ta de a avea succes.

2. Scapa de sindromul victimizarii

Pentru a deveni milionar de la zero trebuie sa incetezi sa iti plangi de mila si sa gandesti ca un om sarac. Grant Cardone, un cunoscut expert in vanzari, spunea ca renuntarea la modul de gandire al “saracului” a fost una dintre cele mai bune alegeri pentru a ajunge unde este acum. Lectiile invatate de la mama sa in copilarie, precum: “banii nu cresc in copaci” sau “nu irosi nimic”, nu te vor propulsa catre succes si bogatie. Asa cum spunea Bill Gates: “Daca te nasti sarac, nu e vina ta. Dar daca mori sarac atunci e vina ta!”

3. Investeste in loc sa pui deoparte

Singurul motiv pentru a economisi bani este pentru a-i investi. Un antreprenor de succes nu se bazeaza pe o singura sursa de venit si cauta oportunitati in cat mai multe domenii. Nu poti fi sigur niciodata daca o afacere va avea succes sau nu, iar cel mai bine este sa pui bazele mai multor afaceri, sa investesti si astfel eviti riscul de a pierde totul.

4. Decide ca vrei sa fii milionar

De ce sa investesti in propria afacere? Atunci cand construiesti ceva de succes, traiesti un sentiment minunat de mandrie, de bucurie ca ai avut o viziune si ai reusit sa o duci pana la capat si sa faci ceva al tau. Hotaraste-te sa devii milionar prin propriile forte, apoi ia o decizie si stabileste-ti un target. Iar pentru a-ti fi mult mai usor, repeta-ti in fiecare zi urmatoarea fraza: “Valorez mai mult de 1 milion de euro”.

5. Invata de la cei mai buni

Cei mai multi dintre noi facem parte din clasa de mijloc sau saraci si de cele mai multe ori ne restrangem la limitele acestei categorii. Cauta-ti modele ale unor oameni de succes si studiaza-i, vezi ce au facut pentru a ajunge sus. Majoritatea milionarilor si antreprenorilor bogati sunt extrem de generosi cu resursele si cunostintele lor.

6. Fii determinat

Tu esti singurul care poate face ca lucrurile sa se intample, insa ai nevoie de o doza mare de rabdare si perseverenta. Indrazneste si ai incredere in schimbari! Cu cat vei munci mai mult pentru visul tau, cu atat vei culege mai multe roade.

7. Trateaza banii ca pe un partener gelos

Pentru a deveni bogat si a ramane asa trebuie sa faci din asta o prioritate si sa nu incetezi niciodata lupta pentru “cucerire”. Banii sunt ca un partener gelos, pe care daca il ignori te va ignora inapoi sau, mai rau, te va lasa pentru cineva care ii acorda importanta cuvenita.

8. Considera bogatia o responsabilitate

Milionarii nu sunt motivati doar de bani, ci si de nevoia ca piata sa le valideze contributiile. Ei nu isi coboara standardele si obiectivele atunci cand lucrurile devin grele. Din contra, isi maresc asteptarile pe care le au pentru ei deoarece sunt constienti de diferentele pe care le pot face in lume, in familia lor, in afacerea lor si pentru oamenii care au nevoie de ajutor.

Sursa: entrepreneur.com

Foto maine: antreprenor, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri