8 Mai 2012 publicat în Cariera 84 share-uri

Monica Ghiurco este una dintre cele mai apreciate aparitii jurnalistice in spatiul asa de saracacios in astfel de elite. Nu sunteti curioase sa o cunoasteti mai bine?

Monica Ghiurco este una din figurile reprezentative ale Televiziunii Publice desi absolventa a unui liceu de matematica - fizica si licentiata a Facultatii de Stiinte Economice, specializare Turism-Servicii si-a transformat pasiunea pentru jurnalism intr-o meserie caruia i se dedica cu tot sufletul de peste 14 ani.

Este absolventa a unui master in Securitate si Aparare Nationala si a promotiei a 7-a a cursurilor Colegiului National de Aparare. De-a lungul timpului a realizat si a moderat mai multe emisiuni precum "Ora de stiri", Agenda Politica alaturi de Iosif Boda, "Puterea Legii", ca in prezent sa modereze cu succes din aceasta toamna emisiunea economica "Curier TV" pe TVR1.

De asemenea, Monica este realizatoarea unui foarte apreciat documentar despre istoria recenta a Romaniei, ce are la baza cartea americanului Larry Watts - 'Fereste-ma, Doamne, de prieteni. Razboiul clandestin al blocului sovietic cu Romania'.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Garbo.ro: Esti o jurnalista de exceptie, cum a ajuns televiziunea sa fie marea ta iubire?

Monica Ghiurco: Cum spun francezii… „par hasard”. O iubeam de mica, parintii nu ma puteau dezlipi de televizor. Dar nu visasem sa ajung pe ecran, sa lucrez in televiziune… m-am intersectat cu acest domeniu cautand un job in studentie, mi-am dat seama ca pot face treaba buna si am perseverat sa demonstrez asta. Privind in urma, cred ca in momentul in care am inceput munca intr-o statie tv (se intampla prin primavara lui 1996, la Cluj-Napoca) m-am indragostit definitiv de jurnalismul de televiziune. O iubire cat o viata.

Garbo.ro: Spune-mi trei aspecte pe care le iubesti la nebunie in meseria ta si trei lucruri care nu iti plac si ai face orice ca sa le schimbi.

Monica Ghiurco: Imi place la nebunie impactul muncii mele, faptul ca oamenii nu schimba nepasatori canalul atunci cand ma descopera, fie cu stiri, fie cu emisiuni live, fie mai nou cu film documentar. O demonstreaza trendul ascendent al audientei in programele mele. Imi place ca fac lucruri importante, care ne marcheaza intr-un sens bun existenta, acela al cunoasterii, instruirii, al trezirii constiintei. Si imi place adrenalina transmisiunilor in direct, fie din studio, fie de la fata locului.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Imi displace “inflatia” de programe de prost gust, de joasa speta “jurnalistica”, tabloidizarea excesiva care il scarbeste pe telespectator si il face sa renunte la a urmari programele tv. Ba mai mult, “indobitoceste” publicul (iertata fie-mi expresia!) prin inducerea de false sisteme de valori, de pseudo-modele si judecati/rationamente viciate ale unor false VIP-uri. As ridica daca as putea standardele de calitate in aceasta profesie si as selecta mult mai dur purtatorii de mesaj. Si nu in ultimul rand as incerca sa influentez gustul publicului atragandu-l spre calitate, valoare, adevar, educatie, inteligenta si bun simt.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri