Elevii claselor a II-a din Bucuresti au un comportament responsabil fata de animalele de companie si stiu cum sa le ingrijeasca.

Comunicat de presa

200 dintre elevii de clasa a II-a din Bucuresti au demonstrat un comportament responsabil fata de animalele de companie - aceasta este una dintre concluziile programului „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” derulat de catre Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

Desfasurat in perioada martie-aprilie 2011 in 2 scoli din capitala, programul-pilot a urmarit sa le explice elevilor de clasa a doua intr-o maniera interactiva, regulile de ingrijire ale animalelor de companie cat si beneficiile convietuirii alaturi de animalele de companie. O echipa de medici veterinari a intrat in Scoala generala nr.150 si Scoala generala nr. 3 din capitala si i-a invatat pe cei mici cum sa se poarte cu animalele de companie.

„Proiectul s-a axat pe responsabilizarea copiilor in ceea ce priveste cresterea unui animal de casa, subliniind beneficiile rezultate din prietenia si apropierea de fiintele necuvantatoare. Interesul manifestat de scolari a fost vizibil: au adresat intrebari pline de neprevazut, amuzante, de o naivitate induiosatoare, dar in acelasi timp realiste, dovedind dorinta de a cunoaste modul in care se poate ingriji corect camaradul de joaca necuvantator. Cursurile interactive au aratat ca mesajul privind ocrotirea si asumarea responsabilitatii in cresterea unui animal de companie a fost bine receptionat.”, a declarat Aurelia Anton, medic veterinar, Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

La finalul orelor interactive, elevii au primit chestionare de evaluare cu intrebari care au testat gradul in care micutii si-au insusit cunostintele de baza privind ingrijirea animalelor de companie, precum si intelegerea responsabilitatii pe care trebuie sa si-o asume in acest caz.

Pe baza raspunsurilor date de cei 200 de elevi la intrebarile din chestionare, a reiesit faptul ca 99% dintre elevii participanti la program au inteles ca animalele de companie trebuie consultate periodic de un medic veterinar, iar 97% dintre elevi au inteles nevoile de baza ale animalelor de companie, asa cum sunt hrana potrivita si nevoia de miscare in aer liber.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri